<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=187261" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Подозрителна...

Задържаха мъжа, насочил пистолет към главата на свой съсед (видео)

30 Юни 2023
0 197

Задържаха мъжа, насочил пистолет към главата на свой съсед. 43-годишният мъж, който насочи пистолет към главата на свой съсед в София, е задържан за 72 часа. Станало е ясно, че използваното оръжие е газов пистолет, съобщи NOVA.

Случаят е от 24 май. Екшън сцената се разиграла в блок 538 на столичния квартал „Люлин”. Потърпевшият Ивайло Стоянов коментира, че се е уплашил много. Съседът му го обиждал преди да насочи оръжието си към лицето му.

Задържаха мъжа, насочил пистолет към главата на свой съсед (видео)

Задържаният е таксиметров шофьор. Държал се грубо дори с полицаите, които Ивайло повикал. „Никога не съм говорил с този човек, нито сме имали някакъв конфликт. Дори допреди този случай не знаех дали не е глухоням”, разказа Стоянов преди дни.

Мъж заплашва съсед с пистолет в “Люлин” (видео)

От прокуратурата обясниха, че преписка по сигнала е постъпила по компетентност от Софийската градска прокуратура в Софийската районна прокуратура на 8 юни. На същия ден по случая е образувано досъдебно производство.

Наблюдаващ прокурор е дал указания за извършване на действия по разследването – разпити на свидетели и изготвяне на експертизи, в това число на балистична експертиза по отношение на оръжието.

След доклад на материалите, събрани в хода на разследването, на 29 юни е изготвено постановление за привличане на 43-годишния мъж към наказателна отговорност. На обвиняемия е наложена забрана за напускане на страната.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо обвиняемия.

Задържаха мъжа, насочил пистолет към главата на свой съсед (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции