<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=187431" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Невероятно, н...

Шофьори продължават да превръщат “Болата” в паркинг (видео)

03 Юли 2023
0 381

Шофьори продължават да превръщат “Болата” в паркинг, сигнализират зрители на NOVA. Ден преди Джулай морнинг лек автомобил е заснет в непосредствена близост до водата. Въпреки подадения сигнал до МВР няма последици. Кадрите и снимката прави Момчил Русев, който е на почивка.

„Не мисля, че някой го глоби. По телефона не бяха много заинтересовани. Записаха регистрационния номер. И мисля, че дотам приключи всичко. Съответно ми съобщиха, че евентуално не е бил информиран, че това е такава местност. Но дори и да е така, всички знаят, че на плажовете е забранено да се паркира в пясъчната зона”, посочва Момчил Русев.

Шофьори продължават да превръщат &#8220;Болата&#8221; в паркинг (видео)

Джип влезе в морето на плаж Болата (видео)

Ден след случая на “Болата” има  коли, палатки, кемпери и каравани буквално навсякъде. Дори на кея за лодки.

От МВР не отговарят на запитванията колко сигнала са постъпили и има ли наказани. От скоро мястото няма статут на резерват. Стопанисвало го МОСВ, обясняват от община Каварна.

„Защитената местност е изключителна държавна собственост и е под режим и охрана на РИОСВ. Така че не е в правомощията да налагаме глоби. В защитената местност са забранени всякакви дейности, които вредят на предмета на защита”, подчерта Елена Балтаджиева, кмет на Каварна.

От МОСВ още нямат отговор на поставения въпрос за тяхната отговорност. Министерството на регионалното развитие е извършило щателна проверка по въпроса с отговорността за плаж “Болата”.

Шофьори продължават да превръщат “Болата” в паркинг

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции