<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=138586" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 13-годишен с 1,4...

Джип влезе в морето на плаж Болата (видео)

25 Юли 2022
0 472

Джип влезе в морето на плаж Болат, съобщава NOVA. Превозното средство оставило лодка. Въпреки че плажът вече е извън резервата, той все още е защитена зона.

Местните институции твърдят, че постоянно се извършват проверки. Но дори рано сутрин могат да се видят паркирани автомобили по плажа.

„Често се получават такива сигнали, на момента реагираме. Но правилата не се спазват, а голяма част от хората и не ги знаят”, заяви кметът на Българево Георги Янев. Глобите за паркиране на плажа са от 1000 до 3000 лева за първо нарушение, до 6000 лева за второ нарушение.

Джип влезе в морето на плаж Болата (видео)

Вадят плажа “Болата” от резерват “Калиакра”

„Не е приятно в час пик между плажуващите да влиза автомобили, за да си пускат лодките”, коментира още Янев. „Трябва да се намери баланс между плажуващи и тези, които искат да ловят риба. В риболовния сезон до 120 лодки влизат от тук. Но това е в прерогативите на държавата, ние единствено можем да подаваме сигнали”, каза още Янев.

„Ние ако получим сигнал в общината, правим проверка на място, съставяме констативен протокол и изпращаме сигнала по компетентност до РИОСВ”, заяви Елица Петрова, началник отдел „Екология”, Община Каварна.

Джип влезе в морето на плаж Болата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции