<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=188318" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Голяма ВиК ав...

Пловдивчани масово изкупуват минерална вода заради ВиК аварията в града

07 Юли 2023
0 134

Спирането на водата заради голямата ВиК авария до “Скобелева майка” вчера подтикна пловдивчани масово да изкупуват минерална вода, съобщава “Марица”.

Собственикът на магазин в район “Тракия” споделя, че се наложило да поръча цял допълнителен камион с минерална вода.

Снощи се извиха опашки. Първо свършиха големите туби от по 10 и 5 литра. Рано сутринта поръчах повече вода, защото разбрах, че аварията е сериозна.“, разказва собственикът Велизар.

Голяма ВиК авария в Пловдив (видео)

Същото споделя и продавачка в супермаркет, намиращ се в близост до Полиграфията. По думите ѝ запасите от популярни марки на живителната течност се изпарили, като хората масово купували на стекове.

Пловдивчани масово изкупуват минерална вода заради ВиК аварията в града
източник: Marica.bg

Запасяването с течността е подтикнато не само от високите температури и жаждата, но и поради невъзможността на хората да се изкъпят след края на работния ден. Предизвикателство се явило и приготвянето на вечеря.

Млада жена пък споделя комична ситуация, в която попаднала, след като поискала да си боядиса косата.

Тъкмо фризьорката ме беше намазала с боята и чух, че се обаждат нейни клиенти да я питат има ли вода. Тогава разбрахме, че в квартала няма вода. Много от клиентите отмениха часовете си за подстригване, а за да ме измие от боята, жената купи туба с вода от съседното магазинче.“, разказва 22-годишната Красимира.

Пловдивчани масово изкупуват минерална вода заради ВиК аварията в града

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции