<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=188566" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Роботи замен...

Изкуственият интелект е напът да замести журналистите? (видео)

09 Юли 2023
0 107

Изкуственият интелект е напът да замести журналистите? Експеримент на репортера на „Sky News“ Том Кларк търси отговора на този въпрос, предаде bTV.

Изкуственият интелект ще промени обществото, включително професиите ни. Но доколко и колко бързо? Поставям си предизвикателството да видя дали може да върши моята работа“, разказва Кларк. 

Изкуственият интелект е напът да замести журналистите? (видео)

Той дава задача на изкуствения интелект CHAT GPT да създаде репортаж. Програмата събира информация със софтуер, който сканира интернет за последните новини и видеа. 20 минути по-късно e готов материал със заглавие „Хаос, причинен от горещата вълна“.

Педофили използват изкуствен интелект, за да създават материали със сексуално малтретирани деца

„Статията говори за ескалираща здравна криза във Великобритания на фона на покачващите се температури. Това са сериозни твърдения. Можем ли да ги приемем като факт? Не, защото програмата е тренирана да даде добър отговор, но ако не може да го намери – винаги ще си измисли нещо. Ние го наричаме халюцинация“, коментира Кларк.

Като използва образа на истински човек, друга програма може да генерира виртуален водещ, който да прочете какъвто и да е даден му текст.

Изкуственият интелект е напът да замести журналистите?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции