<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=188697" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Когато изкус...

Осъдиха Боян Расате за нападението в ЛГБТИ център

10 Юли 2023
0 654

Осъдиха Боян Расате за нападението в ЛГБТИ център, съобщава Дневник, позовавайки се на адвокат Силвия Петков – защитник на потърпевшата Глория Филипова. През 2021 година политикът нахлу в сградата на ЛГБТИ център, потроши част от обзавеждането и нападна жена.

Софийският апелативен съд издаде присъда в размер на шест месеца пробация и глоба, която трябва да изплати на пострадалата. Присъдата е за хулиганство, което обаче не било с изключителна дързост.

С решението си апелативният съд отменя произнасянето на долната инстанция, която призна Расате за невинен за нанасяне на леката телесна повреда и го освободи от наказателна отговорност. Съдът приема, за разлика от долната инстанция, че е изцяло доказано, че именно Расате е нанесъл удари на Глория Филипова.

Осъдиха Боян Расате за нападението в ЛГБТИ център

Нападнаха център на ЛГБТ общността в София (снимки и видео)

Пред съда Расате е твърдял, че хората, работещи в центъра, сами са изпочупили имуществото си, заяви адвокат Петкова. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд. На 30 октомври 2021 година, две седмици преди изборите за президент, в които беше кандидат, Расате и негови сподвижници влязоха в ЛГБТИ общностния център, а Расате удари в лицето присъстваща там активистка. Имуществото в центъра беше изпочупено.

Прокуратурата го предаде на съд за хулиганство, което се отличава с изключителна дързост. Наказанието по този член е до пет години лишаване от свобода. При внасянето на обвинителния акт разследването срещу хората, които са били с него, продължава, защото те не са установени.

Осъдиха Боян Расате за нападението в ЛГБТИ център

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции