<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=190885" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Акула плаши л...

Стана ясна причината за изплувалите трупове на плъхове на варненски плаж (видео)

25 Юли 2023
0 2076

Стана ясна причината за изплувалите трупове на плъхове на варненски плаж – канализационен преливник, който се използва при силен дъжд. Това обявиха от РИОСВ-Варна в ефира на NOVA.

Институцията се самосезира след като неколкократно туристи на Южния плаж споделиха снимки и видеоматериали, показващи голямо количество мъртви плъхове и мокри кърпички на брега.

Стана ясна причината за изплувалите трупове на плъхове на варненски плаж (видео)

Продължават да изплуват мъртви плъхове от морето във Варна (видео)

„Към битово-фекалната канализация, която е от смесен тип, има преливник и при силен дъжд той се излива в дъждовната канализация. Тя пък се зауства във вълнолома наблизо и се получава замърсяване на морето. Това се дължи на изграждането на множество заведения в район Този тип зауствания не отговарят на съвременните екологични норми. Не трябва да има преливник в зоната за къпане”, уточнява директорът на РИОСВ – Варна Ерджан Себайтин. По думите му Регионалната инспекция е дала указания на общината какви спешни мерки да предприеме.

Стана ясна причината за изплувалите трупове на плъхове на варненски плаж

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции