<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=189842" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж преби жен...

Стана ясна причината за секс скандала с най-високоплатения водещ на BBC

17 Юли 2023
0 270

Стана ясна причината за секс скандала с най-високоплатения водещ на BBC, съобщи самата медия. Миналата седмица стана ясно и името на британския телевизионен журналист.

Стана ясно името на журналиста от ВВС, разследван заради секс скандал

Хю Едуардс беше посочен от съпругата си като водещия на BBC, за когото се твърди, че е платил на непълнолетно лице хиляди британски лири за снимки с нецензурен сексуален характер.

Едуардс е един от най-известните британски журналисти. Именно той съобщи на нацията за смъртта на кралица Елизабет Втора през септември и водеше репортажите за най-големите събития във Великобритания от началото на века. В това число – избори, кралски сватби, както и Олимпийските игри през 2012 г.

Стана ясна причината за секс скандала с най-високоплатения водещ на BBC

Вики Флинд (съпругата) заяви, че е направила изявлението от загриженост за психичното му здраве. Както и за да защити децата им, след като първоначалната статия на британския вестник “Sun” изпълни новинарските емисии в цялата страна. И предизвика вълна от спекулации в интернет пространството.

“Хю страда от сериозни проблеми с психичното здраве. Както е добре документирано, през последните години той се лекува от тежка форма на депресия. Това се казва в изявлението на Флинд.

“Събитията от последните няколко дни значително влошиха нещата. Той претърпя още един сериозен срив и сега получава грижи в болнично заведение. Където ще остане в обозримо бъдеще”, допълва тя.

ВВС отстрани свой водещ заради секс скандал

Историята се разрази за пръв път преди десетина дни, когато таблоидът “Sun” съобщи в своя статия, че популярен неназован до онзи момент водещ от BBC е платил 35 хил. британски лири (45 хил. американски долара) за период от три години на непълнолетно лице, за да получава негови снимки от сексуален характер. Британският вестник отбеляза, че лицето е било на 17-годишна възраст, когато е започнало да предоставя снимките.

Медията отстрани водещия, но не посочи публично името му. Няколко популярни лица от BBC “излязоха” в социалните мрежи, за да потвърдят, че не са замесени в скандала. Тъй като в интернет пространството се появиха различни спекулации, свързани с това кой би могъл да бъде въпросният водещ.

Британската медия бе изправена пред сериозни затруднения. Тя се опитваше да започне собствено разследване на твърденията за престъпление от сексуален характер. Както и да защити в същия момент личния живот на неназованото до онзи момент лице. От там се постараха да отговорят публично на обвиненията и да направят всичко възможно да не се засегне по никакъв начин някои от другите водещи, които бяха подложени на негативно влияние.

Възрастта за съгласие за секс в Англия е 16 години. Но снимки от сексуален характер на лица под 18-годишна възраст могат да се считат за детска порнография.

Миналата седмица полицията в Лондон съобщи, че е приключила с оценката на твърденията. Тя установи, че няма данни за извършено престъпление. “Няма да има по-нататъшни действия от страна на полицията”, заявиха властите.

Стана ясна причината за секс скандала с най-високоплатения водещ на BBC
Снимка: iStock

Медията обаче заяви, че ще продължи с вътрешното си разследване около случая.

“Това несъмнено ще бъде труден момент за мнозина след няколко предизвикателни дни. Искам да ви уверя, че нашата непосредствена грижа е дългът ни да се грижим за всички засегнати”, каза  генералният директор Тим Дейви.

Говорител на вестник “Sun” съобщи, че изданието не планира да публикува нови твърдения и ще сътрудничи за разследването на BBC. “Ще предоставим на екипа на BBC поверително и редактирано досие, съдържащо сериозни и широкообхватни твърдения, които сме получили, включително някои от служители на BBC“. Това уточни той.

Обвиненият 61-гофишен Хю Едуардс има пет деца. Той работеше за BBC от 1984 г. и повече от две десетилетия е лице на водещия бюлетин “BBC новините в десет” (BBC News at Ten). Той е и най-високоплатеният водещ на новинарски емисии в британската телевизия. Възнагражденията му са в диапазона от 435 хил. до 439 999 британски лири (около 565 хил. американски долара), отбелязва Reuters.

Вики Флинд заяви, че се надява изявлението ѝ да сложи край на медийните спекулации, които са оказали негативно влияние върху колегите на Едуардс. “След като се почувства достатъчно добре, за да го направи, той възнамерява да отговори на публикуваните истории“, добави тя.

Повече от седмица след първоначалната статия на вестник “Sun” обаче все още има неразрешени важни въпроси и подробности около случилото се. А самият Едуардс продължава да лежи в болницата, където беше приет преди около седмица. Медиите в Обединеното кралство се сблъскаха с огромния проблем да балансират между неприкосновеността на личния живот и обществения интерес при отразяването на твърдения от толкова сериозен характер.

Стана ясна причината за секс скандала с най-високоплатения водещ на BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции