<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=191293" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Оправдаха Ке...

Убиецът на Милен Цветков е осъзнавал какво върши

27 Юли 2023
0 266

Убиецът на Милен Цветков е осъзнавал какво върши. Това пише в мотивите си Върховният касационен съд, информира bTV. Магистратите окончателно присъдиха 9 години затвор за Кристиан Николов, който уби журналиста Милен Цветков през април 2020 г. Съдът прие още, че престъплението е извършено при евентуален умисъл заради това, че Николов е бил употребил наркотици и е шофирал с висока скорост.

Осъденият за смъртта на Милен Цветков Кристиян Николов е извършил престъплението „при проявление на евентуален умисъл като разновидност на умишлената вина“, се посочва още в мотивите на съда.

Убиецът на Милен Цветков е осъзнавал какво върши
София(21 юни 2023) Върховният касационен съд (ВКС) заседава по делото срещу Кристиан Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.
Снимка: Владимир Шоков/БТА

Според съдиите осъденият е осъзнавал настъпването на обществено опасните последици поради начина, по който e управлявал автомобила и е нарушил правилата за шофиране.

Допускал е настъпването на последиците, но не е предприел никакви действия за предотвратяването им.

Решението е подписано с особено мнение.

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Кристиан Николов – убиеца на Милен Цветков

9-годишната присъда на Върховния касационен съд потвърждава решенията на предишните две инстанции. През март миналата година Софийският градски съд осъди Николов на 9 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява МПС за срок от 10 години. През декември присъдата беше потвърдена и на втора инстанция от Софийския апелативен съд.

На 19 април 2020 г. Николов блъсна колата на Милен Цветков, с която той беше спрял на червен светофар в София. Ударът е станал със скорост от 99 км/ч. А в кръвта на Николов е имало следи от три наркотични вещества – амфетамин, кокаин и марихуана.

След 5 отказа съдът пусна от ареста убиеца на Милен Цветков (Коментарът на “Господарите”)

До 21 юли, когато беше изведен от дома си от полицията, Николов изтърпяваше домашен арест.

Убиецът на Милен Цветков е осъзнавал какво върши

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции