<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=98245" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как България ...

След 5 отказа съдът пусна от ареста убиеца на Милен Цветков (Коментарът на “Господарите”)

02 Септември 2021
1 13345

След 5 отказа съдът пусна от ареста убиеца на Милен Цветков – това стана ясно вчера след заседание на Софийския градски съд. Какво мислим ние от “Господарите” за това решение, вижте в Коментара на Виктория Симеонова и оператора Константин Евтимов.

Шофьорът, причинил катастрофата с Милен Цветков, излиза под домашен арест

Не ви ли звучи това като стъпка към оневиняването на Кристиан Николов? Сякаш магистратите изчакаха общественото внимание да бъде концентрирано в друга посока и веднага щом това стана, забравиха собствените си думи отпреди няколко месеца. Тогава те бяха категорични, че той не може да бъде пуснат, защото има шанс да се укрие или да извърши ново престъпление.

Кристиан Николов остава в ареста, разнася баките с храна в Софийския затвор

След 5 отказа съдът пусна от ареста убиеца на Милен Цветков

Месеци по-късно, докато в обществото се говори главно за политика и за COVID-19, един убиец почти излиза на свобода. Явно вече няма шанс да се укрие. Сигурно няма как да извърши и ново престъпление.

Какво ли всъщност си мисли съдия Веселина Ставрева, която реши да го пусне под домашен арест?

Съдията, постановил тази присъда, е Веселина Ставрева. Името й стана известно с делото срещу Волен Сидеров през 2016 година. Тогава лидерът на “Атака” нахлу в НАТФИЗ, а в последствие съдът, воден от съдия Ставрева, го оневини. Висшият съдебен съвет пък първо предложи да накаже съдийката, а в последствие не й наложи наказание, въпреки явните спорни решения.

Каква е практиката в други държави?

Обикновено случаи като този на Кристиан Николов – с причиняване на смърт след шофиране в неадекватно състояние, се решават в чужбина за не повече от шест месеца. Присъдите, които убийците получават, варират между 5 и 30 години в зависимост от тежестта на последиците и от миналото на извършителите.

У нас за пореден път чакаме съдът да се произнесе по случая с очевидното убийство на Милен Цветков. Този път експертите са в отпуск. Преди бяха в болнични…

Припомняме ви кадрите от зловещия инцидент – макар и неподходящи за хора със слаби сърца, те трябва да се видят отново:

Надяваме се на втора инстанция съдът да не е пуснал съвестта си в отпуск. Още повече се надяваме най-после Кристиан Николов да получи адекватна присъда. Така ще имаме поне малък лъч надежда, че и у нас има правосъдие. И че то е за всички, не само за избрани. Защото ако за убийство наказват с локдаун, по-добре да закриваме съдебната система и да раздаваме пистолетите!

След 5 отказа съдът пусна от ареста убиеца на Милен Цветков

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции