<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=191386" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разпространя...

Може да получите скоба дори и да сте изпратили SMS

28 Юли 2023
0 357

Може да получите скоба дори и да сте изпратили SMS. Това се случва понякога поради срив във връзката и системата. В четвъртък (27 юли) по обяд клиенти на мобилния оператор А1 не са могли да платят паркирането. Поради тази причина на колите им са поставени скоби от служители на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), пише Дневник.

Мъж нападна служител на ЦГМ заради скоба за неправилно паркиране (видео)

“Днес от вашата мрежа не може да се плащат SMS до синя зона и ми сложиха скоба”, сигнализира потърпевш гражданин. Той е платил 32 лева на екипа на ЦГМ, за да свалят скобата.

От ЦГМ обясниха, че в този момент в София е имало срив в мрежата на А1 за 40 минути между 11 и 12 ч. “В такива случаи системата автоматично спира да регистрира неплатено паркиране, а нашите служители веднага се инструктират да не поставят скоби”, увериха от ЦГМ.

Може да получите скоба дори и да сте изпратили SMS
снимка: iStock

За конкретния случай те предполагат, че колегите им са я поставили преди да бъдат уведомени за срива и обещават да възстановят парите на потърпевшите. “В тези случаи нека гражданите отидат в наш офис, такъв има на ул. “Будапеща” 17, и там ще им върнат парите.”

Позицията на А1

Получихме позицията и на мобилния оператор. Ето и каква е тя:

Можем да потвърдим, че на 27 юли между 11:30 и 12:55 часа е имало затруднение с услугата „Паркиране със SMS” и нашите клиенти не са могли да изпращат SMS-и за паркиране в Синя и Зелена зона в София. През този период телекомуникационните мрежи на А1 са работили нормално и е имало затруднения с използването само на тази услуга.

Разбираме, че това създава неудобство на нашите клиенти, но подобни затруднения с услугата не могат да доведат до налагането на глоби на нашите клиенти от страна на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). За да се отчете една заявка за паркиране в Синя или Зелена зона, клиентът трябва да получи потвърдителен SMS, след като изпрати номера на своя автомобил. Само тогава заявката се счита за завършена.

Когато системата не работи, тя не изпраща такива SMS-и, а вместо тях клиентите получават SMS, с които ги уведомяваме, че тяхната заявка не е приета, че те не са таксувани и трябва да закупят талон, за да могат да паркират своя автомобил в съответната зона. Това се случи и по време на прекъсването на услугата „Паркиране със SMS” на 27 юли. Тоест нашите клиенти са били информирани, че услугата „Паркиране със SMS” не работи нормално и какво трябва да направят, за да паркират своя автомобил без да бъдат санкционирани.

Може да получите скоба дори и да сте изпратили SMS

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции