<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=191681" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Сините ултра...

Петър Колев: Във всеки инцидент в Македония ще видите дългата ръка на дълбоката държава (видео)

31 Юли 2023
0 219

“Инцидентите в Македония не са изолирани или битови. Във всеки един ще видите дългата ръка на дълбоката държава.“. Това каза лидерът на партия „Граждански демократичен съюз“ в Северна Македония Петър Колев за bTV.

Това е абсолютна съзнателна и целенасочена политика. Вътрешният министър на Северна Македония няма нито едно разкрито престъпление извършено срещу български гражданин.“, посочва Колев.

Изказването е по повод на последните сблъсъци между български футболни привърженици и местни запалянковци. Те се разразиха след мача между Левски София и Шкупи в Скопие.

Фен на “Левски” е с опасност за живота след като е бил наръган с нож в Скопие (видео)

Някой целенасочено търси конфронтация с България, за да бъде спряна Северна Македония по пътя й към ЕС.“, смята Колев. Според него това не са хора, които са извън властта, а политици, които защитават чужди интереси.

Петър Колев: Във всеки инцидент в Македония ще видите дългата ръка на дълбоката държава (видео)

По думите му е странно как една държава, която декларира добросъседски отношения, не може да се справи с един футболен мач. „Задавам си въпроса дали вътрешният министър не участва в блокажа на европейския път на Северна Македония“, казва партийният лидер.

Международният натиск върху политиците и парламента в Северна Македония е изключително интензивен в последната седмица половина, защото предстои гласуването за вписването на българите в Конституцията.“, подчертава той.

На всички стана ясно, че Северна Македония няма как да продължи европейския си път, ако не изпълни ангажиментите си към ЕК.“, посочва Колев.

Петър Колев: Във всеки инцидент в Македония ще видите дългата ръка на дълбоката държава (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции