<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=191773" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев призов...

Увеличиха 10 пъти глобата за неявяване за военна служба в Русия

31 Юли 2023
0 244

Увеличиха 10 пъти глобата за неявяване за военна служба в Русия. Президентът Владимир Путин подписа закон, с който глобата за неявяване във военен комисариат без уважителна причина се увеличава до 30 хил. рубли, пише Дневник.

Досега мобилизираните и призованите за редовна служба бяха заплашени от глоби между 500 и 3000 рубли. С промяната долният праг се увеличава 20 пъти, горният – 10, сочи текстът на документа.

Смяната на адрес не се смята за смекчаващо обстоятелство. Призованият на служба трябва да уведоми военния комисариат, когато го прави. Ако пропусне, го очаква глоба между 10 и 20 хил. рубли. Ако не съобщи за промяна на местоработата и семейното си положение, той също ще бъде глобен.

Увеличиха 10 пъти глобата за неявяване за военна служба в Русия
Снимка: iStock

Промените влизат в сила с началото на есенния призив – от 1 октомври до 31 декември. Миналата година той се състоя месец по-късно заради т. нар. частична военна мобилизация, обявена от Путин в края на септември.

Мобилизацията в Русия се превърна в евакуация от Русия (Коментарът на “Господарите”)

Увеличената горна граница на подлежащите на военна служба – до 30 години, няма да бъде в сила за есенния призив. Досега на задължителна военна служба подлежаха руснаците между 18 и 27 години, но приетите миналата седмица промени влизат в сила от 1 януари 2024 г.

Засега Русия твърди, че не използва наборни войници в Украйна, а само доброволци или професионални войници, сключили договори, независимо от постъпвалите месеци наред сигнали за противното, особено в началото на войната.

Увеличиха 10 пъти глобата за неявяване за военна служба в Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции