<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145358" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Boeing ще трябва...

Мобилизацията в Русия се превърна в евакуация от Русия (Коментарът на “Господарите”)

23 Септември 2022
0 6149

Мобилизацията в Русия се превърна в евакуация от Русия. Tя доведе до невиждано желание у хиляди руснаци… незабавно да напуснат страната. Повече разказват репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Виктор Юрий.

Задава ли се безпощаден бунт в Русия?

Еднопосочните билети за първите полети от руските градове бяха разпродадени за минути. Летища и гранични пунктове се напълниха с родолюбци, на които точно сега не им е до мобилизация. А толкова години репетираха за нея:

Мобилизацията в Русия се превърна в евакуация от Русия (Коментарът на “Господарите”)

Видео показва русначета, участващи в детски военен парад

След толкова месеци търпение и слушане на новини за “тридневната военна операция”, която някак продължава вече 7 месеца мобилизацията мотивира хиляди руснаци да излязат по улиците и да протестират. Но това не трогна властите. Те просто арестуваха няколко хиляди, вярвайки, че това ще спре и останалите.

Вече се появиха и примамливи предложения как поне да се отложи мобилизирането:

И всичкото това се случи само за часове след като диктаторът обяви уж частична мобилизация в Русия. Ако е частична колкото беше тридневна “специализираната операция” в Украйна, разбирамe ги бягащите.

И все пак на някои им се наложи да останат и да бъдат мобилизирани. Русия твърди, че 10 000 са го направили доброволно. А колко точно е доброволно, след като виждаме и сцени като тази:

И дори в такъв момент видяхме докъде стига корупцията в “братская Россия”, от която толкова държат да се учим много обществени фигури.

Водещият на канала „Популярна политика“ Дмитрий Низовцев в пряк ефир позвъни на сина на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков – Николай и го повика във военното окръжие да му връчи призовка, съобщава изданието “Инсайдър“.

Дмитрий Нозовцев се представя за чиновник от военния комисариат и предлага на Николай Песков да се яви за оглед на другия ден в 10 часа сутринта. 

“В 10 сутринта утре, разбира се, аз няма да дойда. Ако вие знаете, че аз съм г-н Песков, сте длъжен да разбирате, че не е съвсем правилно да се явя там. Ще решавам това на друго ниво. Въобще, трябва да разбера какво се случва и какви права имам. Да ме вземат утре – повярвайте, нито на вас, нито на мен ни е нужно. Нямам проблем да защитавам родината, но трябва да разбера целесъобразността на моето явяване там, говоря ви за определени политически нюанси”, казва синът на Песков.

На въпрос, може ли да сложат отметка срещу фамилията му в графата “Съгласен ли е да отиде доброволец на фронта?”

Николай Песков отговаря: “Не, не трябва да слагате такава отметка”. После заявява, че е “готов да тръгне, но не по ваша молба. Виж, ако Владимир Владимирович (Путин – б.р.) ми каже, че трябва да отида, ще отида.”

Отново сме без национална позиция

България засега няма категорична национална позиция по въпроса. Тя кога ли е имала? Световните лидери обаче не скриха възмущението си от решението на Путин да обяви мобилизация:

Световните лидери осъдиха мобилизацията в Русия (видео)

Постиженията на Путин с цялата специализирана военна атака над суверенна държава до момента, могат да се обобщят с: Изгонване на хиляди млади и здрави мъже от Русия, вкарване на страната в тотална икономическа, социална и морална криза, която тепърва ще се разраства. Мотивира Украйна, Финландия и Швеция да поискат спешно присъединяване към НАТО. Успя да обърне позицията и на най-големите си привърженици и така да настрои целия свят и дори своя народ срещу себе си. Е, постигна си целите! А на всички българи по документи и путинисти по сърце, напомняме, че полетите от Турция за Русия не са спрени, а билетите са по-евтини, отколкото в обратната посока и места има бол. Само след година служба на бойното поле за майка Россия могат да сбъднат своята съкровена мечта да станат руски граждани…ако оцелеят.

Скъпи приятели, войната не е решение на какъвто и да е конфликт! От всичко изброено става пределно ясно, че в 21-и век агресията води до точно обратното на целите, които си е поставила! А териториалните битки би трябвало да са елемент от историята, не от настоящето.

Мобилизацията в Русия се превърна в евакуация от Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции