<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=193206" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съседи или кр...

“Социално слаби” тормозят жители в Русе, а полицаите бездействат (видео)

09 Август 2023
0 446

“Социално слаби” тормозят жители в Русе, а полицаите бездействат. За това сигнализира във Facebook Анна Стомонякова, която живее в квартала. Тя е публикувала и видео, което показва абсурдната ситуация. Става въпрос за роми, обитаващи една от общинските къщи в квартала, които през нощните часове организират купони. „Не можем да спим, а трябва да ходим на работа, за да могат “социално слабите” да пият, да гуляят, да се веселят с парите от нашия труд“, казва Анна Стомонякова.

Спите ли? Моето семейство и най-вероятно голям процент от живущите в кв. Родина -НЕ СПИМ! Защото за пореден път “господата роми” живеещи в една от общинските къщи пред блока са решили да се забавляват до късно. Въпросният “господин” се напива безобразно през вечер и тормози със силна музика и крясъци всички живущи наоколо“, разказва Анна Стомонякова.

Недоволството на жителите ескалира, след като пристигналите на място полицаи не предприели никакви действия.

От историята на Анна става ясно, че двете патрулки, появили се на място, са стояли бездействащи пред къщата, докато един от присъстващи псувал и обиждал дори униформените.

Тази вечер обаче чашата преля, след като дойдоха две патрулки, той не спря да псува, обижда, дори отправи обиди към полицаите! А те стояха чинно пред къщата и не предприемаха никакви действия. Само не знам, за какво плащаме данъци? За какво подобни паразити живеят в общински жилища? Не можем да спим, а трябва да ходим на работа, за да могат “социално слабите” да пият, да гуляят, да се веселят с парите от нашия труд! Що за органи на реда имаме, ако бяхме една нормална държава всички виновни за този тормоз щяха да са в ареста на мига! Но неее, ние си траем и дори им се молим, а те публично уронват авторитета и достойнството ни! СРАМ и ПОЗОР!

Хора, отказали да продадат имота си, с месеци търпяха тормоз от съседи (РЕПОРТАЖ)

Поредната история за липса на институции и бездействащи полицаи

Живущите в русенския квартал „Родина“ са само част от огромното множество, ставало свидетел на шумни ромски веселби у нас. Неведнъж сме писали и сме уведомявали институциите за подобни сигнали. Обидно е обаче поведението на полицейските служители, които трябва да следят за обществените норми.

Разбира се, че има и такива, които съвестно изпълняват служебните си задължения и гневът ни не е насочен към тях. Насочен е към онези, които позволяват подобно поведение да остава ненаказано. Към онези, които си затварят очите и оставят нарушителите без последствия. Дали заради финансова изгода, или пък от страх.

И за да е пълен абсурдът, говорим за „социално слаби“ роми, които живеят в общинско жилище. Вероятно получават и социални помощи, за които пък ние се трудим всеки ден.

Жалка картинка в квартал “Родина”, нали. Каква ирония.

“Социално слаби” тормозят жители в Русе, а полицаите бездействат (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции