<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=19413" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Да дарим усми...

Нова схема на изборния пазар: Лична карта срещу глас

29 Октомври 2015
0 10963

Скъпи приятели, нашият репортер Дани Йорданов попадна на нова схема на изборния пазар за гласове. Пред него и камерата на Господари на ефира застана човек, пожелал анонимност, защото се страхува за здравето и живота си.

 

Схемата се разиграва във Врачанската община Борован и е следната – от ДПС се свързват с хора, чиито лични карти са изтекли или са изгубени. От партията предлагат превоз и плащане на таксите за издаване на личния документ в паспортната служба във Враца. Офертата е примамлива, защото спестява финансови средства на обикновения човек.

 

Близо 100 избиратели са се съгласили да участват в това, вярвайки, че политиката на ДПС е да помага на електората. Какво се оказва обаче? Хората не получават документите си лично, за това е упълномощено друго лице. Това се потвърждава от две наши скрити камери, направени в паспортната служба във Враца и с един от приближените на главния мозък на цялата схема. А главният мозък на схемата е един наш познайник – Евгени Червеняшки, част от ръководството на ДПС – Враца. Той организира изборите и контролира гласовете за своята нежна половинка Десислава Тодорова, която е кандидат-кмет за община Борован.

 

ДАНИ ЙОРДАНОВ В СБЛЪСЪК С ОГНЕНАТА ДЪЩЕРЯ НА ЕВГЕНИ ЧЕРВЕНЯШКИ

 

Приближеният на Евгени Червеняшки разкрива, че лично г-н Червеняшки държи личните карти на хората. 

 

Гледайте и втората част на репортажа:

 

МВР И ПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВАТ НЕЗАКОННОТО ЗАДЪРЖАНЕ НА ЛИЧНИ КАРТИ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции