<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=194224" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петима полит...

“Продължаваме промяната” потвърдиха: Кирил Петков е с охрана

16 Август 2023
0 269

От “Продължаваме промяната” потвърдиха, че съпредседателят на партията Кирил Петков е получил охрана, пише БТА. От партията не коментират причините за това.

Според Закона за НСО, при конкретна заплаха в мирно време, по решение на междуведомствена комисия, се осигурява охрана на лица, заемали длъжности председател на Народното събрание или министър-председател. Включват се и лица, свързани с националната сигурност, посегателство спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната. Те имат право и на специализиран транспорт до четири години след освобождаването им от длъжност.

&#8220;Продължаваме промяната&#8221; потвърдиха: Кирил Петков е с охрана
източник: istockphoto

Кирил Петков вече може да бъде обвинен от Прокуратурата

Междуведомствената комисия се състои от председател – началникът на НСО, и членове – председателят на Държавната агенция “Национална сигурност” и главният секретар на Министерството на вътрешните работи.

Относно запитване по информация за осигурена охрана от НСО на петима високопоставени български политици заради заплахи, от службата отговарят, че няма как да разкрият кои лица се охраняват, защото това е класифицирана информация.

 “Продължаваме промяната” потвърдиха: Кирил Петков е с охрана

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции