<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=194259" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мадона обяви ...

Чеферин нарече хулиганството “рака на футбола” и призова за действия

16 Август 2023
0 118

Александър Чеферин нарече хулиганството “рака на футбола” и призова за действия.

Президентът на УЕФА призова Европа за помощ в отстраняването на футболното насилие. Това се случва дни, след като мъж беше убит при сблъсъци преди мача между “АЕК Атина” и “Динамо Загреб” в Гърция. Александър Чеферин помоли за помощ в справянето с масовото насилие в агитките, което той нарече “рака на футбола”, пише Reuters.

Politico към туристите: Не се разболявайте в Гърция

След среща с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис в Атина Чеферин каза, че проблемът е общоевропейски. И че е необходимо сътрудничество, за да се избегнат повече подобни инциденти. „Това е ракът на футбола и на тези, които не са футболни фенове“, каза Чеферин. „Стигнахме до позиция, в която трябва да кажем достатъчно… трябва да спрем това”.

И добави, че насилието и хулиганството не са само гръцки проблем. Европейските държави, институции и медии трябва да работят заедно, за да помогнат за прекратяване на насилието във футбола.

Повече от 100 души, повечето от които хърватски граждани, са обвинени в престъпление. Те са задържани в очакване на съдебен процес за сблъсъците, довели до смъртоносното намушкване на 29-годишен фен на АЕК Михалис Кацурис в Атина. Предварителните арести доведоха до напрежение между Гърция и Хърватия на политическо ниво. Гръцки дипломати казаха, че външният министър на страната Йоргос Герапетритис е уверил хърватския си колега, че правата на задържаните ще бъдат напълно зачитани.

Чеферин нарече хулиганството &#8220;рака на футбола&#8221; и призова за действия
снимка: iStock

Гърция полага многократни усилия за промяна на футбола, който е измъчван от насилие на и извън терена. Затова е взето решение всеки отбор да има по един фен клуб, базиран в официалния футболен клуб. Това е казал премиерът Кириакос Мицотакис след разговори с ръководителите на четирите най-добри отбора на Гърция и шефа на Съюза на европейските футболни асоциации Александър Чеферин.

Чеферин нарече хулиганството “рака на футбола” и призова за действия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции