<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195169" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ПП-ДБ искат oщ...

Мъск обяви нови промени в платформата си

24 Август 2023
0 164

Мъск обяви нови промени в платформата си. Известната доскоро като Twitter платформа Х ще промени начина, по който се появяват хипервръзките към новинарско съдържание в публикациите. Това потвърди собственикът на платформата Илон Мъск. Той заяви в профила си в Х, че идеята, първо разказана от изданието Fortune, идва “директно” от него, както твърди и списанието. “Силно ще подобри естетиката”, продължава Мъск.

Решението е поредната промяна в една от водещите социални мрежи, откакто Мъск я купи миналата година. Очаква се тя да засегне медийните издатели, пише Дневник.

Целта на Мъск може да е и да стимулира потребителите да преминат към абонаментната услуга на Х, допуска Guardian. Чрез нея потребителите могат да публикуват до 25 хил. знака в “пост”, както вече се наричат публикациите вместо “туитове”, а и съдържанието им да е видимо по-високо във фийда.

Рекламодателите не харесват това

Съгласно предвидените промени, появяващите се като картички – с изображение, заглавие и адреса на сайта, линкове към медийни материали вече ще показват само изображението.

Смята се, че този формат позволяваше на медиите да привличат кликове. Но предстои да се види как точно ще повлияе новият изглед.

С промяната потребителите ще трябва да добавят ръчно текст към постове, които споделят, за да не представляват те само картинка и вградена в нея хипервръзка. Но това ограничава броя символи, които им остават, ако не ползват платената версия (общо 280). Според Fortune рекламодателите “не харесват това”, но то ще стане независимо от преценката им.

Тази седмица Мъск призова всеки журналист, който иска повече свобода да пише и да получи по-високи приходи, да използва директно Х.

Илон Мъск основа нова компания за изкуствен интелект

Мъск обяви нови промени в платформата си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции