<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195210" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мийм на деня: ...

Фондация “Даная”: Майката на момичето, което спаси няколко живота, с мисия (видео)

24 Август 2023
0 561

Фондация “Даная”: Майката на момичето, което спаси няколко живота, с мисия. Целта – адекватно детско здравеопазване у нас.

Фондация „Даная” се основава три месеца, след като момичето изпадна в мозъчна смърт. Родителите ѝ без колебание решиха да дарят органите на детето и така 4 души получиха шанс за пълноценен живот, предава NOVA.

15-годишно момиче даде шанс за живот на няколко души (видео)

Ани Стоянова, която изпрати детето си с бели балони, обяви в социалните мрежи, че създава „Даная”. Фондация, която ще се бори за живота на децата, “за да няма друга Даная и да има адекватно детско здравеопазване”.

Зад фондацията застават няколко жени, които ще обединят усилия за промяна както в здравеопазването, така и в образованието у нас.

Фондация &#8220;Даная&#8221;: Майката на момичето, което спаси няколко живота, с мисия (видео)
Снимка: NOVA

Очаква се пилотен проект

„Фондацията е в памет на Даная и заради Даная! И заради случилото се с нея смятам, че е време някой да поработи малко по-сериозно. Имаме нужда от истинско детско здравеопазване и образование”, категорична е Стоянова.

Скоро фондацията ще стартира своя пилотен проект. „Който е голям за мащабите ни. Това ще бъде първият български център за деца, пациенти и техните родители в България, в подкрепа на тях. Ще може да предоставим различни видове помощ – социална, психологическа и юридическа. По този начин ще успеем да направим анализ, върху който да стъпим в по-нататъшните си действия”, обясни майката на Даная.

Каузата на Ани светкавично привлякла съмишленици. Сред тях е д-р Женя Лазарова, с която се запознали след пост в социалните мрежи. „Ани беше коментирала, че ако имахме детска болница, Даная щеше да е още тук. Когато го прочетох нещо ме стисна за гърлото. От една малка кампания, идеята прерасна във фондация”, споделя д-р Лазарова.

Сред целите на фондацията е и промяна в образованието.

„Заставаме зад детето и много ни се иска то да е в центъра и на здравеопазването, и на образованието! Много ми се иска да генерираме обществена енергия и накрая да разберем, че ние сме повече и можем всичко, и е важно да го направим. Заради нашите деца и държавата им го дължи”, подчерта Ани Стоянова.

Фондация “Даная”: Майката на момичето, което спаси няколко живота, с мисия (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции