<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195262" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Риана стана м...

Вижте как изглежда рядък жираф без петна (видео)

24 Август 2023
0 254

Вижте как изглежда рядък жираф без петна. Той е роден в зоологическата градина в Тенеси и се смята, че е единствен по рода си в света, пише 9gag.

Редки бели жирафи са били убити от бракониери в Кения

На 31 юли зоопаркът Brights Zoo в Лаймстоун обяви раждането на бебе жирафче, родено с плътен кафяв цвят. Експерти по жирафи смятат, че тo е единственото плътно оцветено мрежесто жирафче, което живее някъде на планетата.

Последното регистрирано раждане на подобен безупречен мрежест жираф е през 1972 г. в зоопарка Уено в Токио, въз основа на архивни изображения.

Вижте как изглежда рядък жираф без петна (видео)
снимка: Brights Zoo

“Въпреки че може да изглежда различно от другите жирафи, то не се държи по-различно от другите. Ще вземе и ще плюе камъни, както много други жирафи правят”, каза Тони Брайт, основател на Brights Zoo.

Изборът на име не е между едно предложение. Kipekee, което означава уникално. Firali, което означава необичайно или необикновено. Shakiri – най-красивата или Jamella – единствена с голяма красота. Зоологическата градина ще проведе гласуване за именуване до Деня на труда, 4 септември. Тогава ще бъде обявено новото име.

Бебетата жирафчета се раждат на височина от около 1.82 метра и тежат между 45-70 килограма. Те също имат своите отличителни шарки на козината. Тези петна им помагат да се слеят с околната среда и им осигуряват известен камуфлаж, предпазващ от хищници.

Добре че този жираф е роден в зоопарка, защото вероятно нямаше да оцелее дълго в дивата природа. Жирафите в дивата природа живеят около 25 години. А родените в плен – по-дълго, благодарение на ветеринарните грижи и предпазването от диви животни като лъвове и крокодили.

Видео: Youtube/WJHL 

Вижте как изглежда рядък жираф без петна (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции