<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195427" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Космическият...

Учен от НАСА е убедена, че в нашата Слънчева система има извънземен живот

25 Август 2023
0 1056

Учен от НАСА е убедена, че в нашата Слънчева система има извънземен живот, съобщава The Sun.

Според Д-р Мишел Талър, изследовател в Центъра за космически полети Годард, следи от живот могат да бъдат открити на Венера.

Никога не съм очаквала Венера. Сега обаче в атмосферата на Венера виждаме следи, които много наподобяват на нещо, произведено от бактерии.“, казва тя.

Венера е втората планета от Слънцето и е абсолютно непригодна за човешки живот.

През септември 2020 г. екип от изследователи, ръководен от Джейн Грийвс от Кардифския университет в Уелс, съобщава за откриването на фосфин на Венера. Той се произвежда само от микроорганизми, живеещи в среда с много ниско съдържание на кислород.

Учен от НАСА е убедена, че в нашата Слънчева система има извънземен живот
Венера. източник: istockphoto

НАСА разкри дали има данни за извънземен живот (видео)

Грийвс е започнала да анализира атмосферата на планетата чрез телескопа Джеймс Клерк Максуел (JCMT) в обсерваторията Мауна Кеа в Хавай.

Сега имаме пет засичания през последните няколко години, от три различни комплекта инструменти и от много методи за обработка на данните“, говори Грийвс.

Въпреки това от НАСА отлагат разкриването на доказателства, докато не е на 100% сигурно, че съществува живот на скалистата планета.

Това е проблемът. Чакаме, докато не изчистим всички съмнения, че не става въпрос за нещо друго, което би могло да е причината. Можете ли да си представите в какви проблеми ще се забъркаме, ако сгрешим“, коментира д-р Талър.

Все още нямаме абсолютно доказателство. Но дали смятам, че някъде там има живот? Абсолютно!“, убедена е изследователката.

Учен от НАСА е убедена, че в нашата Слънчева система има извънземен живот

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции