<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195461" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Москва отреч...

Световноизвестна пивоварна се оттегля от Русия – продаде бизнеса си за 1 евро

25 Август 2023
0 1818

Световноизвестна пивоварна се оттегля от Русия – продаде бизнеса си за 1 евро. Heineken най-накрая продаде руския си оператор, след като през цялото време получаваше критики колко много време е отнело да напусне страната, воюваща с Украйна.

Холандската фирма се разделя с 7 пивоварни и 1 800 работници. Тя продаде бизнеса си на руския производител Arnest Group за 1 евро. Сделката ще доведе до очаквана загуба от 300 милиона евро, предаде Mediapool.

Много европейски компании обявиха планове да продадат или затворят руските си операции след инвазията. Някои обаче се забавиха. Те се позоваха на мащаба на операциите или необходимостта от защита на персонала, който все още е в страната.

Световноизвестна пивоварна се оттегля от Русия &#8211; продаде бизнеса си за 1 евро

Известната пивоварна вече изтегли няколко марки от руските рафтове. От тях – Heineken, Miller и Guinness. Amstel остана в продажба отчасти, за да поддържа местния бизнес. Новите продукти бяха пуснати от местното подразделение.

Ето колко бира изпиват домакинствата у нас през лятото

“Въпреки че отне много повече време, отколкото се надявахме, тази сделка осигурява прехраната на нашите служители и ни позволява да напуснем страната по отговорен начин. Това каза главният изпълнителен директор Долф ван ден Бринк.

На множеството критики тази година Heineken отговори, че е работил усилено, за да прехвърли бизнеса си на купувач при трудни обстоятелства.

Световноизвестна пивоварна се оттегля от Русия – продаде бизнеса си за 1 евро

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Vanyo

    25 Август 2023

    Ще си пият кваса

Реакции