<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195552" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев не подк...

Президент на футболна федерация може да се раздели с поста си заради… целувка (видео)

25 Август 2023
0 402

Президент на футболна федерация може да се раздели с поста си заради… целувка. Става въпрос за шефа на Испанската футбола федерация Луис Рубиалес. Той може да се сбогува с мястото си, след като ФИФА започна разследване, пише bTV. Рубиалес награби една от жените в националния отбор след триумфа им на мондиала в Австралия.

Моментът шокира феновете и стана повод за коментари в социалните мрежи.

Рубиалес беше критикуван и за друго действие – в петък той бе заснет да се хваща между краката по време на мач на стадион в Австралия. Испанската кралица Летисия и 16-годишната ѝ дъщеря бяха близо до него.

В същото време на събрание на Испанската футболна федерация Рубиалес изнесе пламенна реч, в която обяви, че няма по никакъв начин да се откаже от ролята си в спорта заради този „лов на вещици“.

Няма да подам оставка. Ще се боря докрай. Това е социално убийство. Опитват се да ме убият“, каза той по време на речта си.

Рубиалес определи действията и коментарите срещу него като „фалшив феминизъм“.

Президент на футболна федерация може да се раздели с поста си заради… целувка (видео)
Снимка: стопкадър видео YouTube/ El Independiente

Дани Йорданов от “Господарите” приклещи с въпроси Боби Михайлов (видео)

Защо една целувка е проблем?

Тъй като Рубиалес е шеф на Испанската футболна федерация, потърпевшата от спонтанната целувка Дженифър Хермосо му се пада подчинена. Именно това посочват критиците на Рубиалес.

На видеоклип се вижда, че Рубиалес я хваща с две ръце за главата и я целува по устните.

Действията му бяха определени като сексуално насилие от Министъра по равноправието на Испания Ирене Монтеро.

В публикация в Инстаграм Хермосо също обяви, че целувката „не ѝ е харесала“. По-късно футболната федерация в страната публикува изявление, уж от нейно име, че не вижда нищо лошо в случилото се – думи, които сега всички вярват, че са били приписани умишлено на Хермосо.

Хермосо обяви, че нейният синдикат ФУТПРО „предприема всякакви мерки, за да бъдат защитени правата на играчите и действия като това никога да не бъдат повтаряни“.

Това, което видяхме на събранието е абсолютно недопустимо. Правителството трябва да вземе незабавни мерки – безнаказаността за мачо проявите свърши. Рубиалес не може да остане на тази позиция“, заяви Йоланда Диез, испанският министър на труда и заместник-премиер.

Междувременно Ирене Монтеро допълни, че след като Рубиалес отказва да подаде оставка доброволно, „случаят се поема от главния прокурор на Испания и Националния спортен съвет“.

Президент на футболна федерация може да се раздели с поста си заради… целувка (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции