<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=195696" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разкриха тай...

Петков: Борисов може да ми се обади, а не да си говорим по медиите (видео)

27 Август 2023
0 441

Петков: Борисов може да ми се обади, а не да си говорим по медиите. Това заяви от Благоевград съпресдедателят на “Продължаваме Промяната” в отговор въпроси по актуалните теми, предаде NOVA.

“Това, което искам да кажа на Борисов е първо, ако иска да си говорим може винаги да се обади, а не да си говорим през медиите. Надявам се, в първите дни на септември да продължим комуникацията. Второто, което ме притеснява много е че миналия път, когато правителството падна беше главно заради поръчките за ремонт на пътищата. Ние искахме да ги пуснем напълно прозрачно, парите да отиват за ремонт, а не в чували, категоричен е Петков.

Петков: Борисов може да ми се обади, а не да си говорим по медиите (видео)

“Това, което в момента се случва е министър Цеков пуска отново поръчките по най-прозрачния начин, електронно и на най-ниска цена. И сега въпросът ще бъде дали същите икономически интереси, които свалиха миналото правителство ще започнат да клатят и сегашното. Защото знам, че там става дума за стотици милиони и най-вече за честното строителство”, добави той.

Кирил Петков и Бойко Борисов отново се скараха през медиите – този път за “Росенец” (видео)

Той се надява диалогът с ГЕРБ да продължи в началото на септември. По думите му тогава трябва да се приемат и законите по Плана за възстановяване и устойчивост. 

„Ако искаме да се занимаваме с реалните неща за промяната, трябва да следим законите, които ни трябват за Плана за възстановяване, за Шенген и да отстояваме всякакъв натиск от икономическите интереси да разклащат това правителство“, допълни Петков. 

Доверието на Петков към и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е “под всякаква критика.

„Моята вяра към изпълняващия главен прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. До този момент видяхме само, че той се занимава с полуполитически дела, затваря разследването за кюлчетата и пачките, „Барселонагейт“, а не виждаме нищо реални по антикорупционни дела“, заяви той. 

Съпредседателят на ПП отново призова за реформа в службите и коментира случая с убийството на Алексей Петров

Петков: Борисов може да ми се обади, а не да си говорим по медиите (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

Наистина е безумно през 2023 г. да имаме показни убийства като това на Алексей Петров. Хора да бъдат застрелвани в глава по алеите и службите за сигурност да не бъдат реформирани. Въпросът към ГЕРБ е защо три месеца още не вкарваме този закон. Те трябва ясно да се определят – с президента ли са или са за реформа в службите“, допълни Петков. 

Реформирането на службите ще се случи през парламента, ако президентът не разреши, заяви той. Петков коментира и прибирането на Васил Божков.

„Много е важно да видим след разследванията на прокуратурата дали ще има оневиняване и прикриване или ще се стигне до истини. Очаквам прокуратурата и съдът да си свършат работата наистина без да се влияят от политическите събития“, категоричен е Кирил Петков.

Петков: Борисов може да ми се обади, а не да си говорим по медиите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции