<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196858" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В България см...

“Да спрем убийствата по пътищата“: Контрол, съд и затвор за убийците на пътя (видео)

04 Септември 2023
0 274

“Да спрем убийствата по пътищата“: Контрол, съд и затвор за убийците на пътя. Протест с искане за по-строг контрол на нарушителите на пътя започна пред МВР, след като преди дни на метри от сградата на вътрешното министерство – на кръстовището на улици “Гурко” и “Шишман”, загина 15-годишно момче, блъснато от пиян шофьор, предаде БНР.

Проявата бе обявена във Facebook с призива: “Да спрем убийствата по пътищата. Искаме контрол, съд и затвор за убийците”.

Организаторите настояват за постоянни проверки за алкохол и наркотични вещества на шофьорите, както и да се поставят камери и легнали полицаи на всички ключови места, а също и да се осигури нощен градски транспорт.

Момичета и момчета на видима възраст 14-15 години са се събрали пред сградата на Министерството на вътрешните работи. Има и представители на “Пътна полиция”, които ще се срещнат с протестиращите, за да чуят техните искания.

Акцията е провокирана от случая в събота, когато на пешеходна пътека в центъра на София загина 15-годишно момче. То бе ударено от автомобил, управлявано от пиян шофьор.

Междувременно в Министерски съвет се провежда извънредна среща по проблемите на пътната безопасност с участието на представители на пряко ангажираните институции – прокуратура, Националното сдружение на общините, Столична община, депутати, родители на загинали в катастрофи.

Очаква се премиерът Николай Денков да направи изявление за взетите решения.

В България сме обратно на света, когато става дума за наказания

&#8220;Да спрем убийствата по пътищата“: Контрол, съд и затвор за убийците на пътя (видео)

Прокуратурата вече повдигна обвинения на шофьора на лекия автомобил, причинил смъртта на 15-годишния Филип.

37-годишният мъж, който е шофирал с два промила алкохол, ще бъде привлечен като обвиняем за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. В автомобила са пътували жена и нейното дете.

Очевидец разказва, че инцидентът се е случил преди 22 часа в събота пред пълно заведение. Линейката е дошла 15 минути след подаване на сигнала. Колата се е движела с несъобразена скорост.

“Да спрем убийствата по пътищата“: Контрол, съд и затвор за убийците на пътя (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции