<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197105" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски атаки н...

Barbie и Oppenheimer излизат инкогнито в Русия, вижте заглавията им

06 Септември 2023
0 296

Barbie и Oppenheimer излизат инкогнито в Русия, вижте заглавията им. Московското кино “Радуга” обяви прожекции на двата филма, които не са пуснати официално за разпространение в Русия.

Заглавията им обаче за променени. Лентите са включени в графика на киното като “Студ” и “Бързи срещи”.

Прожекциите започват съответно на 7 и 16 септември.

Москва не единствения град, в който са анонсирани прожекции на двата хитови холивудски филма, съобщава сайтът Медуза.

„Дубак“ и „Быстрые свидания“ звучат заглавията на Barbie и Oppenheimer на руски.

Barbie и Oppenheimer излизат инкогнито в Русия, вижте заглавията им

След началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна холивудските студия напуснаха руския пазар.

В резултат на това филмите, които пускат, включително Barbie и Oppenheimer, нямат официално разпространение в Русия.

Летните хитови филми не отговаряли на руските духовни и морални ценности

На фона на войната руските кина започнаха да използват схемата за „предварителна прожекция“, когато на зрителите се продава билет за късометражен филм, а заедно с него се показва блокбъстър.

Заместник-председателят на Държавната дума Владислав Даванков предложи Министерството на културата на Руската федерация да лицензира принудително Barbie и Oppenheimer и да ги показва в кината без разрешението на притежателите на авторските права. Министерството отговори, че тези филми не отговарят на целите и задачите за запазване на традиционните руски духовни и морални ценности.

Смятаме, че филмите, които предлагате за гледане от гражданите на нашата страна: Barbie и Oppenheimer, не отговарят на поставените от държавния глава цели и задачи за запазване и укрепване на традиционните руски духовни и морални ценности.  Това е заявил изпълняващият длъжността министър на културата Андрей Малишев. Посочва се още, че в руския боксофис вече успешно се показват руски филми, които са напълно в съответствие с духовните и морални ценности. Като пример са дадени филмите “Свидетел” – за военната операция в Украйна, и “Палма-2” – за приятелството на момче и куче.

Двата филма бяха пуснати в един и същи ден – 20 юли. За три седмици Barbie спечели повече от 1 милиард долара в световен мащаб. За същия период Oppenheimer спечели 552 милиона долара. Въпреки че и двата филма не бяха пуснати в Русия, те бяха публикувани в торенти, макар и в “екранно” качество.

Barbie и Oppenheimer излизат инкогнито в Русия, вижте заглавията им

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции