<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197119" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Улици нямаме,...

Има проблем с извозването на туристите от бедстващите райони (видео)

06 Септември 2023
0 346

Има проблем с извозването на туристите от бедстващите райони. Причината – опасно е да се тръгва с автобуси поради необходимостта за обследване на пътищата. Това коментира пред журналисти министърът на туризма Зарица Динкова след среща с хотелиери, пострадали от потопа.

Около 4000 души са засегнати от бедствието по цялото Южно Черноморие.

„С туроператорите ще обсъдим решение. Тепърва ще се види какви са щетите. Видях пострадала инфраструктура, сериозни са пораженията на “Нестинарка”, каза още министърът.

Има проблем с извозването на туристите от бедстващите райони (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Зарица Динкова проведе спешни разговори с кметовете в района на Южното Черноморие. Те са уверили министъра, че към момента няма бедстващи туристи, които са настанени в откъснатите хотели. Всички са евакуирани в горните етажи на хотелите и имат вода и храна.

Евакуирани са деца в хотел близо до плаж “Нестинарка”, предаде NOVA.

Искам да благодаря на хората, които реагираха изключително бързо и са създали организация. Разговарях с туристите, които са благодарни на управата на хотелите. Вчера мои близки искаха да се върнат в хотел на Лозенец, но ги призовах да не го правят. Всички туристи са евакуирани и настанени на безопасни места, осигурени са им храна и вода“, обясни министър Динкова.

Спасена от водния ад на “Арапя”: Такава вода не съм виждала никога в живота си (видео)

Според нея трябва да се работи върху превенцията.

Министърът на туризма Зарица Динкова изрази съболезнования към близките на загиналите и благодари на хората, които са реагирали бързо и на хотелиерите, които по нейни думи са създали добра организация. Предстои днес тя да се срещне с хотелиери в Царево и Лозенец. Само в хотела, който министърът посети на “Нестинарка”, са били настанени над 400 туристи. 

По-рано Министерството на туризма и община Царево призоваха туристите и туроператорите да не се евакуират сами. Евакуация, ще бъде направена само там, където към момента се налага такава, организирана от кризисния щаб в града.

Има проблем с извозването на туристите от бедстващите райони (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции