<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197023" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министерство...

Издирват трима души в Царево

05 Септември 2023
1 307

Издирват трима души в Царево. Това пише NOVA, цитирайки информация от МВР.

По думите накмета на града Георги Лапчев, трима са отнесени от придошлата вода. Според очевидци те са стояли на мост, който е паднал, а колите им са отнесени от реката.

Тежко положение в Царево: евакуират хората със сирени (видео)

Съобщава се за два засегнати автомобила. 

„Имаме информация за трима души, които в момента издирваме. Нямаме на 100% потвърдена информация, но има очевидци, които твърдят, че един автомобил е паднал в реката. При друг очевидец се е случило нещо такова”, каза градоначалникът.

Издирват трима души в Царево

Бедствието

Днес ставаме свидетели на потоп по Южното Черноморие във вторник. Заради наводнения и интензивни валежи в община Царево е обявено бедствено положение.

Улици в Ахтопол се оказаха под вода, има и сигнали за хора в затруднено положение в къмпингите “Нестинарка” и “Арапя”. Пороят завлече автомобили и каравани в морето в село Лозенец, пише Meteo Bulgaria.

Над 50 деца от Пловдив са блокирани в наводнен хотел в Царево (снимки и видео)

Пътища в общината са непроходими. Синеморец и Варвара са недостъпни.

Молете се за нас: Лозенец също се евакуира заради животозастрашаващи наводнения (видео)

По-рано стана ясно и че премиерът заминава за Царево. Николай Денков ще участва в заседанието на Кризисния щаб в града.

В 19:00 часа предстои брифинг в сградата на общината. 

Издирват трима души в Царево

На място са екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР. В овладяване на последствията от бедствието се включват и модулни формирования за борба с природни бедствия от Министерството на отбраната. Министерският съвет е в постоянна връзка с кмета на Царево и областния управител, съобщи правителственият пресцентър. 

Говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева посочи, че към спешния телефон 112 са подадени множество сигнали от района на Царево за бедстващи хора и наводнени хотелски комплекси.

Издирват трима души в Царево

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции