<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197126" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Има проблем с...

Още една жертва на потопа по Черноморието

06 Септември 2023
0 1218

Още една жертва на потопа по Черноморието. Загинали са двама мъже и жена, съобщиха от МВР. Издирваните след потопа жени са председателката на Районния съд в Царево Мария Москова и нейната дъщеря, за която се знае, че е ветеринарен лекар.

Кметът на Царево Георги Лапчев потвърди за bTV, че двете жени са в неизвестност.

Днешното заседание на Кризисния щаб донесе черната вест за още една жертва – тяло на мъж, открито от екипи на “Гранична полиция” в морето.

Майката и дъщерята са били в автомобила си и са отнесени от вълните.

Тялото на първия мъж беше открито вчера. Той е извършвал строително-ремонтна дейност в дома на двете жени.

Още една жертва на потопа по Черноморието

Сигнали за други изчезнали хора не са постъпили, уточниха властите, съобщиха от МВР.

Морето в Царево изхвърли тяло на мъж, издирват се две жени (видео)

Бедстващи към момента няма, но критичните точки са “Арапя” и Синеморец, откъснат изцяло заради прелялата река Велека и затворения път. Там ще бъдат направени опити за пробив с високопроходима техника.

Екип на РД “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас,  заедно с доброволно формирование от Пловдив по закона за защита от бедствия освобождават пътя за село Фазаново чрез изрязване и преместване на дървета и клони. Проверява се и проходимостта на пътя. Екипи огнеборци осъществяват отводнителни действия в Лозенец и к-г „Оазис“. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват контролирано вода от два язовира в Лозенец с цел недопускане на преливането.

Водолази издирват по море и в близост до сушата различни опасни предмети, отнесени от придошлата вода. Пожарникари участват и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се.

Доброволци работят на терен в село Кости и оказват съдействие на местното население.

Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване.

Междувременно в знак на съпричастност към пострадалите от наводненията по Южното Черноморие Пловдив отмени предвидената концертна програма за 6 септември, съобщиха от общината.

Още една жертва на потопа по Черноморието

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции