<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197172" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спасиха живо...

Откриха четвърта жертва на водната стихия в Царево

06 Септември 2023
0 573

Откриха четвърта жертва на водната стихия в Царево.

Откриха четвърта жертва след водната стихия в Царево, предаде NOVA. По-рано през деня беше потвърдена смъртта на Мария Москова, която е председател на Районния съд в Царево. Морето изхвърли и телата на двама мъже.

Откриха четвърта жертва на водната стихия в Царево
Снимка: Станимир Димитров/БТА

Предполага се, че четвъртото тяло, изплувало в района на пристанището в Царево, е на издирваната 30-годишна ветеринарна лекарка Даниела Йорданова. Тя е дъщеря на загиналата в потопа Мария Москова. Тялото на 54-годишната съдийка изплува днес по обед също в района на пристанището, допълва 24 часа.

По време на бедствието майката и дъщерята са били в малък джип, който е бил отнесен от приливната вълна в дерето.

Ключов виновник за трагедията в Царево е бил фаворит по преференции на парламентарните избори

Междувременно пътят при моста между Царево и „Нестинарка” пропадна заради засиления трафик. Дупката се отвори буквално пред автомобила на шофьор, пътувал с децата си. За щастие, ситуацията е приключила благополучно. 

В минутите на пропадането на пътя е имало и бременна жена, която екипи на Спешна помощ се опитали да откарат към Бургас. Друг спешен автомобил успял да ѝ помогне.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков мобилизира звената на Областно пътно управление и „ВиК“ да се включат в отстраняването на последиците от наводненията на територията на Община Царево.

Откриха четвърта жертва на водната стихия в Царево
Снимка: АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе спешни мерки за почистване на пътища в района на Царево от свлечените камъни, земна маса и дървета от падналите проливни валежи в района.

Заради пропадналия мост и нарушената инфраструктура от склад в Сливен е осигурен понтонен мост за пострадалия регион. Той ще бъде пренесен с няколко камиона.

Откриха четвърта жертва на водната стихия в Царево

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции