<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197190" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обявяват час...

Освиркаха Радев в Пловдив (видео)

06 Септември 2023
0 3982

Освиркаха Радев в Пловдив. Държавният глава участва в тържествената церемония по повод 138-ата годишнина от Съединението.

„Националното ни единение е кауза, която трябва да отстояваме, за да не се налага следващите поколения да водят нашите битки за справедливост, за държавност и достойнство“, каза президентът Румен Радев в словото си.

5-те гряха на Румен Радев (“Коментарът на “Господарите”)

Освиркаха Радев в Пловдив (видео)
Снимка: Ирина Шопова/БТА

Преди това докато поздравяваше военните части той бе освиркван от част от събралите се хора, които скандираха “Радев е позор”. Такива викове се чуват на провежданите протести в София срещу позицията на Радев. Държавният глава не подкрепя предоставянето на оръжие на нападнатата от Русия Украйна.

Каквито и да са различията в обществото ни, вярвам, че отстояването на националната ни памет и традиции, гарантирането на достоен живот за нашите деца в свободна, правова и европейска страна, е обща кауза за всички нас. Особено днес, когато в Европа продължава да бушува опустошителна война и да се обезценява човешкият живот, да се надигат гласовете на омразата и ксенофобията и да се анатемосва всяко инакомислие, да плащаме с растящо обедняване нашето собствено лекомислие и примирение“. Това каза още президентът Радев, без да уточнява какво има предвид.

Освиркаха Радев в Пловдив (видео)
Снимка: БТА

Освиркаха президента Румен Радев в Деня на Освобождението (видео)

Церемонията пред паметника на Съединението в Пловдив включваше тържествена вечерна проверка и приключи без празнични илюминации. Те и всички концерти по повод празника бяха отменени в знак на съпричастност към бедстващите райони по Южното Черноморие.

Освиркаха Радев в Пловдив (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции