<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197277" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проверяват з...

Министрите ще борят хитростта на учениците… с електронни извинителни бележки (видео)

07 Септември 2023
0 253

Министрите ще борят хитростта на учениците… с електронни извинителни бележки. Промяната ще влезе в сила от предстоящата учебна година. Това съобщи премиерът Николай Денков в поредната серия от отговори на въпроси на граждани, излъчвана на живо във Facebook страницата на Министерски съвет.

Този тип разговор между министър-председателя и гражданите се случва веднъж месечно.

Министрите ще борят хитростта на учениците&#8230; с електронни извинителни бележки (видео)
Снимка: Скрийншот, живо излъчване Facebook

Премиерът посочи, че често се злоупотребява с медицинските бележки. Той увери, че след като те влязат в електронния регистър, това вече няма да бъде възможно.

Личен лекар сам си увеличил потребителската такса

Досега учениците задължително носеха в училище хартиена медицинска бележка, след като са отсъствали от часовете поради болест.

Министерството на здравеопазването уточнява, че промените важат само за бележките. Медицинските картони за здравния статус на учениците, които училищата изискват в началото на всяка учебна година, остават хартиени.

Оттам допълниха, че следващата седмица министерството ще даде брифинг съвместно с представители на министерствата на образованието и на електронното управление, на който ще бъдат огласени повече подробности.

Предстои да видим дали изобретателността на учениците ще надхитри и тази система.

Министрите ще борят хитростта на учениците… с електронни извинителни бележки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции