<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197327" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кабинетът об...

Двойка на меден месец е сред изчезналите в потопа в Гърция

07 Септември 2023
0 607

Двойка на меден месец е сред изчезналите в потопа в Гърция, съобщи BBC. Австрийските младоженци отседнали в бунгало, което било пометено от проливните дъждове.

Двойка на меден месец е сред изчезналите в потопа в Гърция
Снимка: iStock

Двойката наема мястото, намиращо се в крайбрежния курорт Потистика, близо до планината Пелион, без да предполага, че може да бъде отнесено от страшни наводнения. Гръцката пожарна съобщава, че в района има екип, който издирва изчезнали хора, включително австрийската двойка.

Метеоролози обясняват наводненията с феномена “Омега”

До момента е ясно, че повече от дузина души са загинали, след като бурята „Даниел“ връхлетя Гърция, Турция и България тази седмица.

Последните дни в някои гръцки региони паднаха до 800 мм дъжд. Това е повече, отколкото обикновено се случва за една година.

Двойка на меден месец е сред изчезналите в потопа в Гърция

Проливните дъждове ”потопиха” Гърция (видео)

Гиоргос Сакелариу (кметът на Паламас – бел.ред.) отправи призив за помощ по гръцката телевизия, като заяви, че хората са блокирани в домовете си и са изправени пред непосредствена опасност.

„Ситуацията в Паламас е трагична. Водата е висока 1,5-2 метра. В къщата, в която се намирам, сме в капан. Дълбочината ѝ е поне 1,5 м. Хората са в капан в къщите си. Ще има давещи се хора“, добави той.

Пожарите в Гърция са опустошили по-голяма площ от град Ню Йорк

Климатичните аномалии засегнаха и Атина и остров Скиатос, както и крайбрежните райони около Волос и Пелион.

Двойка на меден месец е сред изчезналите в потопа в Гърция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции