<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197594" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Емил Велев - К...

Олеся Илашчук: Искам да видя Путин в Хага възможно най-скоро (видео)

09 Септември 2023
0 263

Олеся Илашчук: Искам да видя Путин в Хага възможно най-скоро. Това заяви посланикът на Украйна в България в интервю пред NOVA.

“Путин и политическото ръководство на съвременна Русия са военнопрестъпници. Подкрепата за тях и агресивната им имперска политика е вид съучастие в престъпления срещу човечността. Това е подкрепа за дестабилизация, подкрепа за тирания и помощ на злото. Рано или късно, злото ще бъде наказано. Както беше след Втората световна война.

Не мисля, че с Путин сега е възможно да се преговаря или да се води дискусия. Защото неговите инструменти са изнудване, терор, убийства на невинни хора. Той вече се присъедини към кохортата на тираните и най-големите престъпници на 20. век – Хитлер и Сталин. Като всеки човек, който търси мир и справедливост, имам само едно желание – да видя Путин в Хага възможно най-скоро”, каза тя.

Путин уби Пригожин, обяви украинският президент

Олеся Илашчук: Искам да видя Путин в Хага възможно най-скоро (видео)

Посланикът добави:

“Има една известна мъдрост, че лошият мир е по-добър от добрата война. Но тази формула не работи, когато една държава вече е започнала война и я води срещу съседна държава. Не може да се говори за мир с агресор, дошъл на земята ти, за да те унищожава и убива теб, твоите роднини, приятели и съседи. Днес украинците не водят война, те защитават себе си и страната си. Мирът в Украйна може да бъде възстановен в рамките на един ден, веднага щом Русия изтегли войските си от границите на Украйна, признати през 1991 година. 

Русия трябва да се върне към зачитането на международните норми, споразумения и правила. В противен случай, руската агресия отваря пътя към варварството на Средновековието. Едва ли има хора сред нас, които биха мечтали за такова бъдеще. Следователно, възстановяването на мира е възможно само чрез връщане към справедливостта, преследване на международни военнопрестъпници и зачитане на международното право като единствен и най-добър гарант за стабилно бъдеще. За нас и нашите деца.”

Чуйте още във видеото!

Олеся Илашчук: Искам да видя Путин в Хага възможно най-скоро

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции