<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197720" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицаят-гер...

Изкуственият интелект може да стане бъдещият ни шеф в офиса

10 Септември 2023
0 130

Изкуственият интелект може да стане бъдещият ни шеф в офиса. Предстои голяма промяна в отношенията работник-работодател. Това смята бившият американски министър на труда Робърт Райх.

Руснаците вече нямат право да влизат в ЕС с личните си автомобили

Изкуственият интелект може да стане бъдещият ни шеф в офиса

Райх коментира, че изкуственият интелект ще има силно въздействие върху работниците от средната класа. Toй е професор в Калифорнийския университет в Бъркли и посочва още, че растежът е необходима стъпка за постигане на екологичните цели.

Мнение

„Ще работим за изкуствен интелект, посредници и платформи. Тези посредници и платформи ще ни плащат нещо като спот цена на търг… Може да кажете, че това е много ефективно. Но също така е изключително дестабилизиращо по отношение на живота ни. Искам да кажа, как изобщо можем да планираме живота си, ако сме на спот аукционен пазар по отношение на това, което печелим“, посочва още Райх.

Експертът казва, че изкуственият интелект ще повиши ефективността и продуктивността. Машините ще окажат натиск за ползването на универсален базов доход, който да подхранва икономиката.

„Хората трябва да имат достатъчно пари в джобовете си, за да купят всички неща, които новата икономика е в състояние да произведе. Ако имате изкуствен интелект и всички тези платформи, и имате хора, които по същество вече не са необходими, огромен брой хора, тогава как те ще имат пари, за да купят всичко, което икономиката е в състояние да произведе? Просто не можете да имате икономика при тези обстоятелства“, смята той.

Належащото

Райх също така е убеден, че забавянето на растежа не е отговорът за решаването на проблема с климатичните промени.

„Растежът е необходим, за да постигнем нашите екологични цели. Богатите страни са способни да бъдат отговорни към околната среда, защото имат достатъчно богатство. Те могат да инвестират във вятърна и слънчева енергия, както и в механизми за адаптация. Най-бедните страни са тези, които изпитват най-големи трудности при приспособяването“, допълва той.

Източник: Инвестор

Изкуственият интелект може да стане бъдещият ни шеф в офиса

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции