<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198050" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Смъртни случ...

Започва подготовка за импийчмънт на Джо Байдън

12 Септември 2023
0 691

Започва подготовка за импийчмънт на Джо Байдън. Председателят на Камарата на представителите в американския Конгрес съобщи, че е наредил няколко комисии да започнат формално разследване за евентуално отстраняване от поста на президента Джо Байдън.

Републиканецът Кевин Маккарти обясни, че основата за началото на подобна процедура ще бъдат разследвания на негови съпартийци конгресмени за бизнес действията в чужбина на семейството на президента, пише Дневник.

Разследването ще се ръководи от републиканеца Джеймс Кормър, председател на Надзорната комисия в долната камара на парламента. Той ще е в координация с други двама републиканци. Това са Джим Джордан, председател на правната комисия, и Джейсън Смит, председател на комисията за данъчни и митнически въпроси.

Не ми беше лесно да взема това решение. И независимо от коя партия сте и за кого сте гласували, тези факти трябва да засягат всеки американец“, казва Кевин Маккарти. И допълва: “Нареждам на комисиите на Камарата да започнат официално разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън. Ще стигнем там, където ни отведат доказателствата“.

Започва подготовка за импийчмънт на Джо Байдън

Всеки опит за импийчмънт на Байдън е малко вероятно да успее. Дори ако контролираната от републиканците камара гласува за импийчмънт, това почти сигурно ще се провали в контролирания от демократите Сенат.

Републиканците обвиниха Байдън, че е печелил от чуждестранните бизнес начинания на сина си Хънтър Байдън, докато е бил вицепрезидент от 2009 г. до 2017 г.

Белият дом заяви, че няма основание за разследване, а Байдън се подигра на републиканците за евентуален импийчмънт.

Конституцията на САЩ дава право на Конгреса да отстранява висши федерални служители, включително президента. При държавна измяна, подкуп и “други тежки престъпления и провинения”. Президент може да бъде отстранен от длъжност, ако Камарата на представителите одобри, че са изпълнени критериите за импийчмънт. А Сенатът гласува с мнозинство от две трети за осъждане след провеждане на процес.

Байдън пробва да яде дете, пече се на плажа и ядосва крал Чарлз III (видео)

Започва подготовка за импийчмънт на Джо Байдън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции