<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197855" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте 5-те най...

Кремъл потвърди: Ким Чен-ун ще посети Русия по покана на Путин

11 Септември 2023
0 74

Кремъл потвърди: Ким Чен-ун ще посети Русия по покана на Путин, съобщи Reuters. Визитата ще се състои през следващите дни.

Южнокорейски медии съобщиха, че Ким, изглежда, е тръгнал със специален влак към Русия за среща с Путин. Те се позоваваха на неназовани правителствени източници.

“По покана на руския президент Владимир Путин председателят на държавните въпроси на Корейската народнодемократична република Ким Чен-ун ще бъде на официално посещение в Руската федерация през следващите дни“. Това съобщиха от Кремъл.

Кремъл потвърди: Ким Чен-ун ще посети Русия по покана на Путин

Днес (11 септември) Путин пристигна в руския град Владивосток, за да присъства на Източния икономически форум.

Ким Чен-ун се зарече да се държи здраво за Путин

САЩ изразиха загриженост, че Северна Корея ще предостави оръжие на Русия.

Северна Корея е една от малкото държави, които открито подкрепят Русия след инвазията в Украйна миналата година. Владимир Путин обеща миналата седмица да “разшири двустранните връзки във всички отношения по планиран начин чрез обединяване на усилията”.

Ким Чен-ун пътува последно в чужбина през 2019 г. Тогава той също беше във Владивосток за първата му среща на върха с Путин след провала на преговорите за ядрено разоръжаване на Северна Корея с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Кремъл потвърди: Ким Чен-ун ще посети Русия по покана на Путин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции