<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198103" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тежко наказа...

Спряха мач от квалификациите заради ултраски изцепки (видео)

13 Септември 2023
0 420

Спряха мач от квалификациите заради ултраски изцепки. Квалификационният мач за Евро 2024 между Румъния и Косово беше прекъснат за 45 минути във вторник заради дискриминационно поведение от страна на привържениците. Феновете в сектора за домакини на Румъния на Националната арена в Букурещ извадиха плакат с надпис “Косово е Сърбия”, а феновете скандираха същото.

Image
Групата ултраси, отговорни за банера, заобиколена от полиция след края на мача. Всички виновни са идентифицирани. Снимка: X

Играта беше спряна след 18 минути при резултат 0:0. Играчите бяха изведени от терена. “Поради дискриминационно поведение от страна на привържениците, мачът беше забавен.” Това заяви УЕФА в доклада от мача на своя уебсайт. Дикторът на стадиона предупреди привържениците да не скандират. Играта да бъде подновена 45 минути по-късно.

Обявяването на независимостта на Косово от Сърбия през 2008 г. е официално признато от 101 държави, но не и от Румъния и Сърбия. Ако поведението на привържениците беше продължило и след подновяването на играта, протоколът на УЕФА предвижда, че съдията можеше да прекрати мача. Предстои случаят да бъде отнесен до дисциплинарните органи на УЕФА.

Португалия с рекордна победа без Роналдо (видео)

След подновяването на играта Румъния вкара две попадения през второто полувреме, за да постигне победа с 2:0. Николае Станчиу и Валентин Михайла се разписаха за Румъния, а Ведат Муричи беше изгонен. Румъния заема второ място в група I след три победи и три равенства от първите си шест квалификационни мача. Косово е на пета позиция и все още няма победа в нито една от шестте си квалификации за Евро 2024.

Източник: The Athletic

Спряха мач от квалификациите заради ултраски изцепки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции