<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197864" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гонзо: "Аз ли ...

Вън джибрите от БФС! (Коментарът на “Господарите”)

11 Септември 2023
0 7894

Вън джибрите от БФС! Това е призивът на Господарите и по-специално нашия репортер Дани Йорданов. Колегата отдавна се е фокусирал върху проблемите на българския футбол, тъй като е футболен фен. Ето защо има какво да каже покрай поредния провален квалификационен цикъл за Европейското първенство в Германия през 2024 г.

Замесиха Маги Халваджиян, Рафи и много други известни личности в съмнителна кампания за детски линейки (РЕПОРТАЖ)

Вън джибрите от БФС! (Коментарът на &#8220;Господарите&#8221;)

Положението е тежко

Националният отбор по футбол загуби поредния си мач – този път в квалификациите за европейското догодина в Германия. Черна гора ни победиха с 10 човека.

Загубата не е нещо ново за нашите футболисти, нито за нас като футболни фенове. В групата отборът е с 2 точки от 5 мача – имаме две равенства. Със Сърбия и Литва.

Със загубата обаче вече чашата не просто прелива, тя се чупи.

Счупено отдавна е и доверието в Българския футболен съюз и по-специално в досадния вече с присъствието си Боби Михайлов. Този вездесъщ спортен фараон, несменяем, пожизнено приел се за президент, трябва да носи цялата отговорност.

Но той я носи така, както носи и на пиене. С една дума – никак.

Само той е несменяем

Футболистите в последните години са различни, сменят се различни треньори, а проблемите остават. Един-единствен Боби Михайлов е постоянен. И продължава да се опитва да направи това, което явно не може – да донесе позитивни футболни емоции на нацията.

Много е добър в това да се излага.  

Сега някой ще каже, че политиката е по-важна от спорта. Сигурно е така, но спортът носи друго. Той е идентичност, той приобщава в една идея. Спортът е страст и всяка победа е гордост за нашия изстрадал народ. Да отидеш на стадиона и да подкрепиш любимците си да победят е емоция, която не биха разбрали само тези, които не са били на стадиона.

На Боби Михайлов искам да му кажем, че вече не е смешно. Разбираме, че няма как косата му да опада от негативните резултати, но нашата вече започна.

Хем не очакваме нищо от националния отбор по футбол, хем все се разочароваме.

Михайлов трябваше да направи много повече за школите, за стадионите, да цялостния подход към детско-юношеския спорт. Да подобри условията със срещи, стратегии, визия. Само че той се е отпуснал удобно в перуката си в базата в Бояна, свързал се е с високопоставени футболни чиновници в УЕФА и си лапка едни хонорарчета.

Само сменя костюмчетата и не иска да отговаря на въпросите.

Вън джибрите от БФС! (Коментарът на “Господарите”)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции