<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198169" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Крадци се въз...

Вместо цветя: Детска градина призова за дарение в подкрепа на пострадалите от наводненията

13 Септември 2023
0 93

Вместо цветя: Детска градина призова за дарение в подкрепа на пострадалите от наводненията. Страхотната инициатива е на детско заведение от Търговище.

За нея разказва БТА.

Заметени сигнали, съмнителни строежи и един “кмет в сянка” в основата на трагедията в Царево (видео)

Идеята на ръководството на детска градина „Снежанка“ е да бъдат заделени средства в подкрепа на пострадалите от наводненията по Черноморието. 

„Цветята бързо увяхват! Затова можем да надградим традицията за букет в знак на уважение и благодарност към учителя на 15-ти септември, и да направим нещо по-голямо и трайно“, споделят преподавателите.

Вместо цветя: Детска градина призова за дарение в подкрепа на пострадалите от наводненията

Те призовават родителите, ако имат възможност, вместо да купуват цветя, да дарят парите за подпомагане на наводнените селища.

От учебното заведение припомнят, че децата от потопените села Кости и Бродилово до Царево няма да могат да започнат нормално учебната година. Семействата там са изправени пред непосилни спешни разходи за възстановяване на домовете им точно преди 15-ти септември, когато основен разход за родителите е осигуряването на всичко нужно за началото на учебната година.  

“Това ще е урок по състрадание и родолюбие за децата ни, а за нас, учителите, най-голяма награда за труда ни”, пишат от “Снежанка”.

Дарителската кампания започва от днес. Поставени са кутии на входовете на детското заведение, които ще останат там до 20 септември. След това парите ще бъдат преведени по банкова сметка на Община Царево. 

Ние от “Господарите” поздравяваме преподавателите от Търговище за красивия урок по човечност, който дават на най-малките!

Вместо цветя: Детска градина призова за дарение в подкрепа на пострадалите от наводненията

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции