<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198310" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пеевски бърз...

Оставиха в ареста Петър Тодоров, убил 15-годишния Филип на пешеходна пътека

14 Септември 2023
0 473

Оставиха в ареста Петър Тодоров, убил 15-годишния Филип на пешеходна пътека. Решението взеха днес магистратите от Софийския апелативен съд. То е окончателно, предаде bTV.

Тодоров е обвинен за причиняването на смърт при евентуален умисъл на 15-годишнoто дете, което беше блъснато на пешеходна пътека в центъра на София.

Шофьорът, убил 15-годишния Филип, по принцип си карал пиян (видео)

Оставиха в ареста Петър Тодоров, убил 15-годишния Филип на пешеходна пътека
София (5 септември 2023) Протестите пред Министерството на вътрешните работи (МВР) в София с искане за справедливост и по-строг контрол на пътя продължават и днес. Недоволството е предизвикано от последната катастрофа, при която водач, употребил алкохол, блъсна и уби дете в центъра на София. Инцидентът стана на 2 септември, малко преди полунощ, на пешеходна пътека на ул. ”Гурко”. Момчето на 15 години почина от удара. В днешните демонстрации се включиха близки на загинали в пътнотранспортни произшествия. На снимката: Ина Арсова, сестра на убитото момче на пешеходна пътека, Филип. Снимка: Светломир Стоянов/БТА (ПК)

Инцидентът стана в началото на месеца.

В началото на заседанието по разглеждане на мярката на Тодоров, прокурорът по делото подчерта, че обвиняемият е шофирал с 88 км/ч при разрешена скорост 30 км/ч. Както и че са констатирани 2,1 промила алкохол в кръвта му.

Според него има риск обвиняемият да извърши друго престъпление. И че каквато и да е друга мярка за неотклонение извън “задържане под стража” няма да бъде адекватна.

Ангел Тинчев, адвокат на обвиняемия, подчерта, че деянието е извършено в тъмната част на денонощието. Той каза, че за последните 20 години клиентът му живее на един исъщ адрес, както и че няма опасност да извърши друго престъпление. Защитникът поиска отмяна на наложената най-тежка мярка за неотклонение.

Пред съда Петър Тодоров се разкая и каза, че много съжалява, предава още bTV. Той заяви, че ще понесе решението на съда, каквото и да е то.

Войната по пътищата като ежедневие

След случилото се близки на загинали при катастрофи за пореден път настояха за постоянни проверки за алкохол и наркотични вещества на шофьорите. Както и да се поставят камери и легнали полицаи на всички ключови места.

Скъпи приятели, отговорност на всеки от нас е да се борим с войната по пътищата. Пишете в коментарите как според вас тя може да бъде спряна. И ни сигнализирайте за всякакви джигити на пътя на gospodari.com!

Оставиха в ареста Петър Тодоров, убил 15-годишния Филип на пешеходна пътека

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции