<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198520" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ФИФА също пре...

ПТП спря европейски шампион от участие на Олимпийските игри

15 Септември 2023
0 742

ПТП спря европейски шампион от участие на Олимпийските игри. Неприятен инцидент сложи край на амбициите на Дейвид Фишеров за участие на Олимпиадата в Париж догодина. Състезателят ни в категория до 102 килограма трябваше да участва на Световното първенство по вдигане на тежести, но това няма да се случи.

ПТП спря европейски шампион от участие на Олимпийските игри
Снимка: БТА

Фишеров е бил участник в пътно-транспортно произшествие. Това е станало на автомагистрала, след което е откаран в болница. По последни данни състоянието му е стабилно и той е контактен, но леките наранявания, които е получил в инцидента, няма да му позволят да участва на планетарния шампионат, съобщава БТА.

Дани Йорданов разкрива какво да очакваме от групите на Шампионската лига през този сезон (видео)

Инцидентът е настъпил докато Фишеров е пътувал към летището, за да излети към Рияд. Именно в саудитския град се провежда и Световното първенство. Причината да пропусне Олимпийските игри обаче е необичайна. Тежкоатлетът ни е задължен да присъства и да мине измерването на тегло преди началото на дисциплината му. Това трябва да се случи, независимо от факта, че Фишеров няма да се състезава.

Така България губи възможността да изпрати нашия състезател в Париж. Фишеров е европейски шампион в категория до 102 килограма от шампионата в Тирана миналата година. Той има и сребърен медал от европейското първенство за младежи, но тогава се състезава за Австрия, където е израснал.

ПТП спря европейски шампион от участие на Олимпийските игри

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции