<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198597" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нургюл Салим...

България отново пропуска Евровизия

16 Септември 2023
0 1033

България отново пропуска Евровизия. Това става ясно от публикация в социалните мрежи. Страната ни няма да участва в песенния конкурс “Евровизия 2023” за втора поредна година. Причината е по-високата такса за регистриране в събитието.

Всяка година държавните телевизии на страните-участнички плащат регистрационна такса, като размерът ѝ е различен за отделните държави. Каква такса плаща всяка една от телевизиите, не се посочва публично, но общият размер на таксите, заплатен от всички участници, обикновено възлиза на около £5 милиона. Домакинът плаща допълнителна сума, посочват в своите материали BBC и Euronews English.

През миналата година в конкурса не участваха още Северна Македония и Черна гора.

Песента-победител в “Евровизия” прилича на песен от 2005 година (видео)

Шведският град Малмьо беше избран да бъде домакин на 68-то издание на конкурса Евровизия 2024.

Станаха ясни и датите, на които ще се проведе състезанието следващата година, а именно два полуфинала на 7 и 9 май и Големият финал на 11 май 2024.

Малмьо ще е домакин на Евровизия за трети път след изданията през 1992 и 2013, като последното домакинство в града се дължи отново на Лорийн, която през 2012 спечели с песента „Euphoria“. Това ще бъде и петата поредна година, в която конкурсът няма да се проведе в столицата на държавата-домакин.

Белгия е първата държава, която официално потвърди своя представител за Евровизия 2024. Страната ще заложи на Мюсти за добро си класиране в конкурса, пише Eurovision Bulgaria.

Томас Мюстин, познат повече като Мюсти не е чужд на белгийската, а и европейската, публика. Има два издадени албума зад гърба си и се изявява като текстописец, композитор, певец и актьор. Участвал е в множество белгийски и френски екранизации, а през 2024 ще се завърне и като жури в Drag Race Belgique.

Песента на Белгия за Евровизия 2024 се очаква да бъде достъпна през февруари.

България отново пропуска Евровизия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Иво

    14 Октомври 2023

    Това е “уж” причината. Истинската причина е че откакто Кошлуков завзе БНТ не иска да плаща таксата за участие, а вместо това продава участието на който има повече пари. Срам и позор България да не е там след огромния успех през последните години. Нима Албания, Молдова и Армения са по-богати от нас! Жалка история както всичко останало в нашата мила родина!

Реакции