<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198810" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Везенков се в...

Феномен покори нов връх в Меката на леката атлетика (видео)

18 Септември 2023
0 190

Феномен покори нов връх в Меката на леката атлетика. Световни рекорди бяха счупени на финала на Диамантената лига в неделя. Арманд Дюплантис и Гудаф Цегай блеснаха в последния ден от календара за 2023 г. Дюплантис подобри собствения си световен рекорд в овчарския скок, а Цегай подобринай-доброто време на 5000 м с почти пет секунди. Андре де Грас спечели своя първи трофей, а успех имаше и за британката Кили Ходжкинсън.

Феномен покори нов връх в Меката на леката атлетика (видео)
(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Шведският атлет Мондо Дюплантис подобри собствения си резултат на финала на Диамантената лига в Юджийн, Орегон, в неделя и постави нов световен рекорд в скока на височина с 6,23 м.
С първия си опит на височина 23-годишният атлет затвърди третата си поредна титла, като добави един сантиметър към рекорда от 6,22 м, който постави на закрито преди седем месеца.

Драма лиши България от второ злато на Световното по плуване (видео)

Това е и с два сантиметра повече от предишния рекорд на открито. За седми път в рамките на четири години Дюплантис подобрява световния рекорд. “Лимитът ми е много висок“, казва Дюплантис. “Надявам се, че ще мога да продължа да скачам добре и да скачам по-високо, отколкото днес, но засега просто се наслаждавам на момента.”

Гудаф Цегай счупи световния рекорд на 5000 м за жени, като не успя да финишира под 14 минути за 22 стотни.

Официалното време на етиопката беше 14:00.21 минути. Тя свали почти пет секунди от предишния рекорд, който беше 14:05.20 ч. Той бе поставен от кенийската звезда Фейт Кипиегон през юни. Атинг Му постигна 1:54,97 мин., за да победи в бягането на 800 м, но като национален състезател нямаше право на титла. Шампионка стана британката Кили Ходжкинсън. Тя завърши втора с 1:55,19 мин. Андре Де Грас постигна най-добро постижение в света за сезона в предпоследната надпревара за деня. Той спечели бягането на 200 м при мъжете и да спечели първата си титла. Канадецът пресече линията за 19,76 мин. пред американското дуо Кенет Беднарек и Ерион Найтън.

Феномен покори нов връх в Меката на леката атлетика

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции