<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198976" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шофьор помет...

Енергетици и миньори ще блокират центъра на София

19 Септември 2023
0 156

Енергетици и миньори ще блокират центъра на София днес по обяд и в часовете след това. Очакват се проблеми с придвижването на столичани.

Организатори на днешния протест са „Подкрепа“ и КНСБ, съобщи “Сега”. Демонстрациите ще са по повод перспективите във въгледобива. Ще участват хиляди енергетици и миньори от различни краища на страната.

Енергетици и миньори ще блокират центъра на София

Протестът ще стартира в 12:00 часа под прозорците на министрите. Акцията обаче ще започне по-рано. Демонстрантите ще се съберат в 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски” и след шествие по „Оборище”, „Георги Раковски”, „Цар Освободител”, „Княз Александър Дондуков” ще стигнат до официалния вход на Министерски съвет.

Българските миньори са изправени пред мрачно бъдеще заради милиони евро в риск

По план на синдикатите териториалните планове за развитие ще костват работните места на около 20 000 души. 60 000 други са в риск.

Това няма да е единствената демонстрация днес. Зърнопрозиводителите подготвят втора част на вчерашния национален протест, в който блокираха над 40 точки в цялата страна. Днес те ще демонстрират на жълтите павета.

Енергетици и миньори ще блокират центъра на София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции