<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199776" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украинците с...

Зеленски посети Полша, но не се срещна с представители на правителството

24 Септември 2023
0 145

Украинският президент Володимир Зеленски посети Полша, но не се срещна с представители на правителството.

Изненадващата визита на Зеленски е в момент на напрежение между Киев и Варшава. Взаимоотношенията между двете съседни страни се изостри, след като Полша отказа да послуша Европа и да вдигне забраната за внос на украинско зърно. Пред ООН Володимир Зеленски обвини съседите си в лицемерие, а те заплашиха да спрат оръжейните доставки за страната му.

На връщане от презокеанската си обиколка, Зеленски не се срещна с никого от държавниците. В граничния град Люблин той награди полски парамедик и журналистка за приноса им към страната му.

Зеленски посети Полша, но не се срещна с представители на правителството
Зеленски награждава Дамян Дуда. източник: twitter

Докато бях в Люблин на връщане в Украйна, за мен беше чест да наградя двама видни поляци, доброволци, Бианка Залевска и Дамян Дуда, с украински държавни награди.”, написа държавният глава в Twitter.

Мисля, че всякакви предизвикателства по нашия общ път са нищо в сравнение със стабилността, която имаме между нашите народи. Благодарен съм ви за това. Гордея се, че Украйна има такива приятели“, подчерта Зеленски.

Благодаря на Полша за нейната безценна подкрепа и солидарност, която помага за защитата на свободата на цяла Европа.“, добави той.

Зеленски посети Полша, но не се срещна с представители на правителството

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции