<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200175" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хартиените т...

Байдън стана първият действащ президент, отишъл на стачка

26 Септември 2023
0 188

Джо Байдън стана първият действащ президент в съвременната история на САЩ, отишъл на стачка. Байдън посети Мичиган ден преди очакваната поява на предшественика му Доналд Тръмп. Той подкрепи искането за 40% увеличение на заплатите на работниците от автомобилната индустрия, пише Дневник.

Компаниите бяха в беда, сега се справят невероятно добре. И познайте какво? Вие също трябва да се справяте невероятно добре“, каза Байдън чрез мегафона в център за части на General Motors, имайки предвид спасяването на автоиндустрията от държавата през 2009 г., довело до намаляване на заплати.

Интересът на двамата претенденти, които ще търсят участие в следващите президентски избори, подчертават важността на подкрепата на синдикатите преди вота догодина, макар да представляват малка част от работниците.

Автомобилните производители разчитат на Вашингтон за милиарди субсидии за производството на електрически превозни средства и преговарят с администрацията на Байдън за бъдещите правила за емисиите. Според индустрията те изискват преминаване към електромобили твърде бързо и твърде скъпо. Синдикатът е загрижен, че преходът ще означава загуба на работни места. Причината е, че тези превозни средства изискват по-малко части в производството.

Само 10.1% от работниците в САЩ са били синдикални членове през 2022 г. Те обаче имат огромно политическо влияние, защото щатите, в които са силни, често преминават от гласуване за демократи към републиканци.

Байдън пробва да яде дете, пече се на плажа и ядосва крал Чарлз III (видео)

Байдън стана първият действащ президент, отишъл на стачка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции