<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200259" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: С танци и пес...

Борисов, Петков, Пеевски и Мирчев са подали сигнал до Сарафов относно Руската църква

27 Септември 2023
0 550

Борисов, Петков, Пеевски и Мирчев са подали сигнал до Сарафов относно Руската църква. Това съобщават от пресцентъра на Народното събрание, пише NOVA.

Руската църква е с нови свещеници, назначени от Патриарх Неофит

В него народните представители молят прокуратурата да извърши проверка, при която, след установяване на всички факти и издирване на необходимите документи, да бъде установено по безспорен начин в чия собственост се намират понастоящем имотите – земя и сграда, на храм „Свети Николай Мирликийски“.

Борисов, Петков, Пеевски и Мирчев са подали сигнал до Сарафов относно Руската църква
снимка: БТА

Припомняме, че на 21 септември бе издадена заповед за експулсиране на представителя на Московска патриаршия у нас. Както и на другите двама служители в руската църква. На тримата са наложени принудителни административни мерки. Те са „експулсиране”, „отнемане правото на пребиваване” и „забрана за влизане на територията на България”. Мерките са за период от пет години, стана ясно от официално съобщение на ДАНС. Мотивите са данни за дейност, насочена срещу националната сигурност и интереси на Република България. Посочените лица са свързани с реализацията на различни елементи от хибридната стратегия на Руската Федерация в България. Преди дни подобна мярка по отношение на архимандрит Васиан са предприели и в Република Северна Македония.

Борисов, Петков, Пеевски и Мирчев са подали сигнал до Сарафов относно Руската църква

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции