<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199791" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руснаци бяга�...

Разпространиха документи, за които се твърди, че са показанията на Дебора (видео)

24 Септември 2023
1 4490

Разпространиха документи в социалната мрежа TikTok, за които се твърди, че са показания на Дебора. 18-годишното момиче от Стара Загора беше зверски нападнато от нейния приятел Георги, който я наряза с макетно ножче.

Насилието над нея породи масови протести в цялата страна, а в последствие парламентът прие промени в Закона за домашното насилие и Наказателния кодекс.

Вече факт: Законът за домашното насилие защитава и интимните връзки

На качените снимки се виждат заснети страници, за които се твърди, че са от чат между нея и обвиняемия Георги, част от експертизата на намерените следи от обувки, както и отрязък от показанията на Дебора.

Разпространиха документи, за които се твърди, че са показанията на Дебора (видео)

Качената информация показва някои детайли от описанието на Дебора от деня на инцидента.

Искам да добавя, че Георги няма ключове за апартамента ми. Ключове имаме само аз и баща ми.“, се вижда на снимката.

Някъде тогава видях, че входната врата се отваря. После видях фигура на мъж, облечен изцяло в черни дрехи, със сини медицински ръкавици на двете ръце и с поставена черна маска на лицето. Маската видях само, че беше от тези, които се слагат на цялата глава, с отвори на очите. Всичко се случи за секунди. Можах само да видя, че горнището, с което беше облечен мъжът има черна щръкнала брада. Мъжът беше висок и с атлетично телосложение.“, се казва още в документа.

Към момента, освен за нападанието над Дебора, Георги Николаев има повдигнати обвинения и за закана за убийство.

Обезобразилият Дебора с нови обвинения за закана за убийство (видео)

Според доказателствата той е отправил заплахи към Дебора лично и чрез мобилно приложение в периода между месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г. На качените снимки от чат между двамата може да се види датата 27.06.

Разпространиха документи, за които се твърди, че са показанията на Дебора (видео)

В същото време защитата на Николаев иска неговото освобождаване, тъй като твърди, че той изобщо не е присъствал на местопрестъплението. В своя подкрепа адвокатите му посочват, че “резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „категорично се отхвърля възможността мъжът да е извършител на деянието””.

Според адвокатите на Георги Георгиев експертизите отхвърлят възможността той да е нападнал Дебора

Съдът не уважи искането на защитата, а адвокатът на Дебора опроверга нейните доводи, като се изказа, че “пропуски в разследването дават шанс на Георги Николаев да прикрие следите си.”

Адвокатът на Дебора: Пропуски в разследването дават шанс на Георги Николаев да прикрие следите си (видео)

В последствие беше извършена нова съдебна експертиза, но резултатите от нея, както и самото дело бяха засекретени.

Засекретиха делото “Дебора”

По последна информация задържаният за нападението има три обвинения. За принуда, закана с убийство и две средни телесни повреди, причинени с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Разпространиха документи, за които се твърди, че са показанията на Дебора (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции